Foto: Remko Vermunt

De Draai viert feest! Dit is het programma:

ROOSENDAAL - De Draai viert dit jaar haar veertigste verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op de Kade worden dan ook duizenden bezoekers verwacht en zij delen allemaal mee in de feestvreugde. Natuurlijk wordt er dit jaar weer groots uitgepakt met onder andere Caleb Ewan, Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel, maar er staat natuurlijk nog veel meer op de planning vandaag. Dit is het programma voor vandaag:


12.00 uur

Kwalificatie Fixed Gear

In drie heats van steeds dertig minuten wordt bepaald wie er 's avonds de finale mogen rijden. De beste zestien rijders van iedere heat gaan door naar de finale. Je kan hier veel spektakel verwachten, want de mannen rijden op fietsen zonder remmen!

13.40 uur

Nieuwelingen | 40 KM

De nieuwelingen gaan om 13.40 uur van start en zij reden veertig kilometer. Dat betekent dat ze 25 rondjes moeten rijden over het parcours en dat zijn dus 25 kansen om een enorm toffe foto te maken. Let wel goed op, want voor je het weet zijn ze weer voorbij.

14.55 uur

Klaar voor de Start | promoronde

Hoe is het om een echte wielerkoers te rijden? Maximaal 75 kinderen kunnen het vandaag tijdens De Draai ervaren tijdens Klaar voor de Start. De jonge rijdertjes starten achter een paar profdames en worden in de laatste meters vrijgelaten om zelf te bepalen wie de winnaar is.

15.15 uur

Dames | 60 KM

De crème de la crème van het dameswielrennen komt naar Roosendaal om te strijden voor de eerste plek. Niet zo bekend met de dames? Geen probleem, om 14.55 uur stellen zij zich eerst even voor. Om 15.15 gaan ze van start voor een koers van zestig kilometer, oftewel 37 rondes! Rond 16.45 uur wordt de eerste dame over de finish verwacht.

17.35 uur

Koppeltijdrit Profs | 3.5 KM

Vanaf 17.00 uur worden de profs voorgesteld aan het publiek, waarna zij zich gaan klaarmaken voor een nieuw onderdeel binnen De Draai: de koppeltijdrit. Zo nemen onder ander Moreno Hofland en Sebastian Langeveld het op tegen Mathieu en David van der Poel. Wie is er als eerste over de streep na 3,5 kilometer? 

18.45 uur

Finale Fixed Gear | 45 Minuten

De finale van de Fixed Gear belooft een waar spektakel te worden. In het klassement kan nog van alles gebeuren, dus de mannen gaan alles op alles gooien voor die laatste punten! Er zal dan ook gekoerst worden voor elke meter, bij de les blijven is dus van groot belang.

20.00 uur

Profs | 70 KM

Om 20.00 uur is het tijd voor dé koers van de dag. De mannen nemen het tegen elkaar op in een koers van zeventig kilometer en wie komt er uiteindelijk als eerst over de streep? Wordt het de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen? Of is Caleb Ewan hem wéér te slim af? Of wordt het Mathieu van der Poel? Of geletruidrager Mike Teunissen? Het kan alle kanten op, maar rond 21.45 uur weten we het.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief