Arrivabus.
Arrivabus. (Foto: Sanne van der Mooren)

Busmaatschappij schrapt het rondje door Kalsdonk

ROOSENDAAL - Inwoners van de wijk Kalsdonk gaan komend jaar wat verder moeten lopen om de bus te kunnen pakken. Dat blijkt uit het nieuwe exploitatieplan van busmaatschappij Arriva.


Volgens de vervoerder is de verkeersdrukte op de buitenste centrumring van Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. "Dit heeft als gevolg dat de stadsdienst Roosendaal de rijtijden niet meer haalt, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden", stelt Arriva. Om diezelfde reden is vorig jaar al besloten om het rondje in Kalsdonk op maandag tot en met vrijdag in de middagspits niet meer te laten rijden. Als vervanging kwam hiervoor 'noodlijn 12'. "Zoals te verwachten is het gebruik van lijn 12 laag." Op een gemiddelde werkdag in januari stapten er in totaal 63 mensen in de bus. Dat is 1,8 procent van het totaal aantal instappers in Roosendaal.

Daarom wordt voorgesteld om volledig te stoppen met het rondje door Kalsdonk. Daarmee komen de bushaltes aan de Philipslaan en de Kalsdonksestraat te vervallen. "Bijna de hele wijk Kalsdonk behoudt een bushalte met goede frequenties op maximaal 400 meter lopen." Zo kunnen reizigers gebruikmaken van de bushaltes aan de Prof. Aalbersestraat, Van Beethovenlaan, Spoorstraat en bij de Waterstraat. "Met het niet meer rijden krijgt de rest van de stad, en Kalsdonk op grotere loopafstand, weer een betrouwbare stadsdienst", besluit Arriva.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Nieuwe collega

Sint Willibrord

Verkoopadviseur

Breda

HR-Adviseur

Baarle-Nassau

Commercieel Talent

Rucphen

Bezorgers

Budel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief