Foto: Screenshot Youtube

Roosendaals bedrijf looft bonus uit voor half jaar niet roken en drinken

ROOSENDAAL - Ondernemer Paul van den Berg van het Roosendaalse bedrijf TriStar Industries daagde een half jaar geleden zijn werknemers uit om een half jaar volledig te stoppen met roken en drinken; de 182,5 challenge. Donderdag vertelde hij er samen met werknemers Ezra en Maurits over bij het programma Zomer met Art.


Zoals veel mensen begon ook de ondernemer begin januari met het goede voornemen om niet meer te roken en te drinken. Hij besloot daarin meerdere mensen uit het bedrijf te betrekken, en loofde ook een bonus uit voor degenen die het een half jaar vol zouden houden om niet te roken en te drinken. "Ik merkte dat er meer mensen waren die een stok achter de deur nodig hadden", vertelt Van den Berg. Maurits Heikoop was de eerste die zich achter het idee schaarde. "Ik wilde al langer stoppen met roken."

Uiteindelijk zijn vier werknemers de challenge aangegaan met Van den Berg. Inmiddels is het een half jaar verder en hebben ze allemaal een stukje haar laten testen op sporen van alcohol, tabak en drugs, door een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland . Vandaag krijgen ze de uitslag te horen, en wordt dus duidelijk of iedereen het heeft volgehouden. Maar profijt zeggen ze er sowieso alle drie van te hebben. "Mijn werkdagen zijn een stuk productiever geworden, zonder alle rookpauzes van vijf minuten", glimlacht Heikoop. 

Mura Kuijpers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief