Honderden deelnemers gaan de Mont Ventoux beklimmen FOTO JACK MAGIELSE
Honderden deelnemers gaan de Mont Ventoux beklimmen FOTO JACK MAGIELSE (Foto: Jack Magielse)

Honderden deelnemers voor achtste editie van indrukwekkende ColSensation

ROOSENDAAL - Op vrijdag 13 september is het weer zo ver. Dan gaan 342 deelnemers, zestig vrijwilligers en nog eens ongeveer honderd supporters naar de Mont Ventoux voor de achtste editie van de ColSensation. Fietsend, wandelend en hardlopend gaan de deelnemers proberen zo vaak mogelijk de berg te beklimmen en dat allemaal met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoeken naar kanker.


Toen in 2009 twee kinderen uit dezelfde Roosendaalse familie getroffen werden door kanker, besloot de familie niet stil te gaan zitten. Ze besloten mee te gaan doen aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit alles gebeurde onder de naam Team Doelbewust.

ColSensation

Om geld in te zamelen werden er door het team verschillende activiteiten op poten gezet, zoals onder andere de CycleSensation. In 2012 kwam daar de ColSensation bij en in het eerste jaar deden er meteen honderd deelnemers mee. Verblijf en de reis ernaartoe werden door de mensen zelf betaald, zodat al het opgehaalde geld naar het goede doel zou gaan. De opbrengst gaat echter niet naar de Roparun, maar naar het KWF. "We willen ons zo breed mogelijk inzetten in de strijd tegen kanker. De Roparun is voor palliatieve zorg, maar er is ook onderzoek nodig zodat kanker straks een chronische ziekte is. Daarom besloten we de opbrengst van de ColSensation te schenken aan het KWF én een deel gaat naar regionale doelen in Roosendaal en omstreken." Denk daarbij aan Inloophuis De Rose-Linde, Hospice Roosdonck, Bravis Oncologie Centrum, ZRTI en Netwerk Palliatieve Zorg.

Programma

Inmiddels is de ColSensation toe aan de achtste editie. De 342 deelnemers verzamelen dinsdag 10 september bij Sportpark Vierhoeven om vervolgens met de bus naar de Mont Ventoux te vertrekken. Woensdag komen ze rond 12.00 uur aan in Aubignan en vervolgens kunnen ze zich donderdag 12 september voorbereiden op de grote dag. Vrijdag 13 september tussen 05.00 en 06.00 uur 's ochtends gaat de ColSensation daadwerkelijk van start. De deelnemers, die allemaal massaal geld aan het inzamelen zijn, gaan zo vaak als mogelijk de berg beklimmen voor het goede doel. Eén ding is zeker: er zullen bij verschillende deelnemers tranen vloeien bij het bereiken van de top, want de ColSensation is een emotionele rollercoaster. Zaterdag 14 september keren deze helden weer terug naar Roosendaal.

Berichtje

Om deze toppers een hart onder de riem te steken, brengt de Roosendaalse Bode een speciale ColSensation-krant uit die deelnemers vlak voor de start van hun beklimming ontvangen. Hierin krijgen alle familieleden, vrienden en kennissen de kans om een wens, een boodschap of een kreet achter te laten voor de deelnemers. Wens ze nog even geluk en laat weten dat je aan ze denkt, terwijl zij die machtige berg beklimmen. Met jouw boodschap, kan je hen over de streep trekken. Het plaatsen van een bericht is geheel kosteloos. Het enige wat je hoeft te doen is een bericht in te vullen op www.internetbode.nl/colsensation. Wil je doneren? Ook dat kan via www.colsensation.nl. Namens de deelnemers, bedankt!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief