Foto: Remko Vermunt
fotoalbum

Kids leren Cruijff-turn op Cruijf Court tijdens Summerfun

ROOSENDAAL - Van Fortnite tot boogschieten en van zwemmen tot atletiek. Kinderen van vijf tot en met twaalf jaar konden deze zomervakantie weer meedoen met tal van leuke activiteiten georganiseerd door Sportservice Noord-Brabant. Onder de noemer Summerfun werd iedere maandag- en dinsdagmiddag én iedere donderdag iets leuks georganiseerd. "Het was super geslaagd", aldus Patrick de Klerk.


Zes weken lang, precies tijdens de zomervakantie, werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd in Roosendaal. "Dat hebben we op verschillende locaties gedaan in de wijken", vertellen Fanny Backx en Resi Blommendaal namens SSNB. De activiteiten werden allemaal opgezet door Sportservice Noord-Brabant maar regelmatig werden ook verenigingen ingeschakeld om een les te verzorgen. Dat was ook vandaag het geval. Gijs Bogers van Voetbalschool TIC mocht de kinderen twee uur lang meenemen in zijn wereld van voetbal. "Het is alleen jammer dat er 'maar' tien kinderen zijn. We hadden dertig kinderen op de lijst staan, maar toen begon het te regenen en te onweren", vertelt Backx. Toch mag dat de pret niet drukken.

Voetbal

Gijs neemt de kinderen mee in alle facetten van voetbal. "Ik ben begonnen met de basis. Eerst een stukje techniek, maar je ziet wel dat het niveau heel divers is." Daarna leerde hij de kinderen op het Cruijf Court aan de Wethouder Lanenstraat in Roosendaal hoe ze een zogenaamde 'Cruijff-turn' maken. "Zo meteen ga ik nog kijken naar hoe snel ze kunnen sprinten én hoe snel ze kunnen schieten." Met speciale camera's kunnen de kinderen precies zien hoe hard ze schoppen én hoe hard ze rennen. Eén van de kinderen haalt zelfs twintig kilometer per uur tijdens het sprinten. "Dat is best hard", lacht Fanny Backx. De activiteit wordt afgesloten met een partijtje, waarbij de kinderen vijf tegen vijf spelen. "Dit is altijd leuk om te doen", lacht Bogers terwijl de kinderen aan het spelen zijn. "Vorig jaar heb ik dit ook mogen doen, toen was het met veertig kinderen. Maar het is altijd leuk om samen te werken met SSNB." Daarnaast vindt Bogers het fijn om de kinderen in beweging te zien op het Cruijf Court. "Je ziet tegenwoordig steeds minder kinderen buitenspelen. Vroeger kwam ik hier zelf altijd voetballen, maar wanneer ik er nu langs rijd is het er vaak leeg."

Begeleiding

Het in beweging krijgen van kinderen, ook tijdens de schoolvakantie, is precies waarom Sportservice Noord-Brabant vier jaar geleden is begonnen met Summerfun. "Van kinderen horen we dat ze het heel leuk vinden", vertelt Liza Janssens namens SSNB. "Maar ook van ouders krijgen we gelukkig positieve verhalen terug. Ze waarderen onder andere de begeleiding, want bij iedere activiteit zijn we in ieder geval met drie begeleiders aanwezig." Zo zijn er altijd genoeg ogen en oren om de kinderen in de gaten te kunnen houden, maar ook om ze wat extra aandacht te kunnen geven. "Daarnaast waarderen de ouders onze activiteiten. Het is toch net even wat anders dan wat je normaal aangeboden krijgt." Denk bijvoorbeeld aan het naspelen van het bekende spelletje Fortnite én de bosspeeldag.

Nederlands weer

Laatstgenoemde kon echter dit jaar (helaas) niet doorgaan. "We hebben te kampen gehad met het Nederlandse weer", legt Patrick de Klerk uit. De bosspeeldag hebben we af moeten lasten vanwege de hitte en de voetbaldag van vandaag wilden we ook bijna annuleren vanwege de regen." Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op de afgelopen zes weken. "Volgend jaar doen we dit gewoon weer."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief