Foto: Remko Vermunt

De Witte Roos pakt uit met vol programma

ROOSENDAAL - Henk van Straten, Jan Brokken, Peter Buwalda en Rob van Essen. De crème de la crème van de literaire wereld komt dit najaar naar Roosendaal voor verschillende lezingen voor literaire stichting De Witte Roos. Eerder dit jaar kwamen ook al Ilja Leonard Pfeiffer, Esther Gerritsen en Ellen Deckwitz naar Roosendaal. "Het belooft een mooi programma te worden", aldus de organisatie.


De zomervakantie is ten einde en dat betekent voor veel verenigingen het begin van het nieuwe seizoen. Zo ook voor literaire stichting De Witte Roos die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Eerder dit jaar kwamen er al verschillende grote namen naar Roosendaal en die trend wordt alleen maar doorgezet. Te beginnen met Henk van Straten die op 12 september een lezing geeft in de Bibliotheek VANnU aan de Markt in Roosendaal.

Brabants Boek Present

De Eindhovense schrijver komt vertellen over zijn boek 'Van Gogh sneed hier nooit een oor af'. Een bijzonder boek, want het is het eerste Brabants Boek Present. Van zaterdag 7 t/m zondag 15 september 2019 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers die in de Brabantse boekwinkels voor 12,50 euro een boek kopen. Doel is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie. Wim van de Donk: "We willen Brabantse schrijvers bekendheid geven en in positie brengen. Deze provincie verdient een rijk literair klimaat." En daar kan stichting De Witte Roos zich goed in vinden.

Van Straten

Daarom halen zij met veel plezier Van Straten naar Roosendaal, zodat het publiek kennis kan maken met deze ambassadeur van het Brabantse schrijverslandschap. "Hij spreekt een breed publiek aan van literaire lezers, leeftijdgenoten en jongeren. Dit doet hij met een geheel eigen stijl, een eigen presence." Henk van Straten werkte onder andere voor Volkskrant Magazine, Esquire, Linda. en Elle. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BGN literatuurprijs en stond hij op de longlist van de Librisliteratuurprijs. Met zijn romans 'Wij zeggen hier niet halfbroer' en 'Berichten uit het tussenhuisje' is hij een van de meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie. "Er was een periode, toen ik nog een jonge schrijver was, waarin ik dacht dat ik naar de Randstad moest verhuizen. Daar was het literaire leven, daar maakte je kans op het worden van een échte auteur. Toch ben ik gebleven. Ik kreeg een gezin. Ik bleef schrijven. En wat bleek? In Brabant lukte het ook wel." Benieuwd hoe hem dat gelukt is? Kom dan op donderdag 12 september om 19.30 uur naar de Bibliotheek VANnU. Entree is slechts vijf euro en Vrienden van De Witte Roos en scholieren mogen gratis naar binnen. Het belooft een

Toekomst

Na Henk van Straten staan er nog een paar mooie interviews te wachten. Zo komt op 29 oktober Peter Buwalda naar Roosendaal én op 30 oktober organiseert De Witte Roos, samen met Bibliotheek VANnU, het bevrijdingsfeest Vier de Vrijheid. Een literaire avond die volledig in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Onder andere Jos Hopstaken zal een lezing verzorgen, maar ook Roosendaalse stadsdichters zijn hierbij aanwezig. Jazz750 zorgt voor de muzikale omlijsting van deze avond. Op 7 november komt Jan Brokken naar Roosendaal en op 26 november is Rob van Essen aan de beurt. Laatstgenoemde mocht dit jaar de Libris Literatuur Prijs in ontvangst nemen voor zijn boek 'De goede zoon'. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief