Gemeente niet akkoord met plannen van Arriva
Foto: Arriva

Gemeente niet akkoord met plannen van Arriva

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal kan zich niet vinden in de plannen van Arriva om per 2020 te stoppen met het rondje door Kalsdonk. "We hebben ons ongenoegen geuit over het inkorten van lijn 2 en gevraagd dit te heroverwegen, omdat de bewoners van de wijk Kalsdonk hierdoor gedupeerd worden." Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de PvdA.


Volgens Arriva is de verkeersdrukte op de buitenste centrumring van Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. "Dit heeft als gevolg dat de stadsdienst Roosendaal de rijtijden niet meer haalt, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden", stelt Arriva. Overigens kan wethouder Cees Lok zich daar niet in vinden. "De aanname dat de centrumring de reden is voor het niet halen van de dienstregeling is op geen enkele wijze onderbouwd", aldus Lok. "In overleg met Arriva proberen we de verkeerslichten rondom het centrum zoveel mogelijk te optimaliseren om de doorstroming van de bus (op alle lijnen) te bevorderen."

Toch wil Arriva volledig stoppen met het rondje door Kalsdonk tot ongenoegen van niet alleen de PvdA, maar ook de VLP en GroenLinks. Daarmee komen de bushaltes aan de Philipslaan en de Kalsdonksestraat te vervallen. "Bijna de hele wijk Kalsdonk behoudt een bushalte met goede frequenties op maximaal 400 meter lopen", stelt Arriva. Zo kunnen reizigers gebruikmaken van de bushaltes aan de Prof. Aalbersestraat, Van Beethovenlaan, Spoorstraat en bij de Waterstraat. "Met het niet meer rijden krijgt de rest van de stad, en Kalsdonk op grotere loopafstand, weer een betrouwbare stadsdienst", besluit Arriva. Maar, als het aan de wethouder ligt, gaat het niet zo ver komen. "Wij hebben Arriva en Gedeputeerd Staten verzocht de aanpassing van de dienstregeling voor de wijk Kalsdonk te herzien."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>