Foto: Hanneke Marcelis

Pop-up store over veiligheid: leer alles over brandveiligheid en criminaliteit

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal opent aanstaande maandag een speciale pop-up store over veiligheid aan de Nieuwe Markt 40. "Het lijkt vaak makkelijk, maar in de praktijk blijkt dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben", stelt de gemeente Roosendaal.


En daar moet deze tijdelijke winkel verandering in aanbrengen. Zo kom je hier op een interactieve manier alles te weten over veilig leven in en om je woning, buurt en wijk. De winkel wordt maandag om 15.30 uur geopend door burgemeester Jacques Niederer en is daarna iedere maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf dat moment kan je van alles beleven in en rondom de pop-up store. Zo kan je met een virtual realitybril ervaren welke impact een brand heeft op een (gezins-)leven. Vraag je je daarna af of je eigen huis wel (brand)veilig is, dan kan je een homesafetycheck laten doen door de brandveiligheid ambassadeurs.

Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de vrijwilligers van Buurtpreventie Roosendaal. Zij vertellen je over hun werk in straten, wijken en dorpen. En ze dagen je uit: herken jij de zakkenroller die rondloopt op straat? Daarnaast staat er nog veel meer op het programma, zo komt onder andere een kantelwagen van Veilig Verkeer Nederland naar Roosendaal waarbij je kan ervaren wat je moet doen als je auto ondersteboven ligt. Ook is er op speciale dagen een ondermijningscontainer aanwezig waarbij je kan ervaren hoe hennep ruikt en je ziet hoe een drugslab er van binnen uit ziet. 

Kijk voor meer informatie op www.roosendaal.nl/veiligheid of loop binnen bij de pop-up store.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief