VVD wil snelheidsremmers bij Top 10 'Snelle straten'
Foto: Remko Vermunt

VVD wil snelheidsremmers bij Top 10 'Snelle straten'

ROOSENDAAL - Als het aan Kees Verstraten en Sanneke Vermeulen (VVD) ligt worden er binnenkort verkeersremmende maatregelen getroffen bij de top 10 straten waar met te hoge snelheid gereden wordt. 


"Onlangs zijn er in de Stationsstraat remmende verkeersmaatregelen getroffen middels aangebrachte witte strepen, inhaalverbod en de cijfers 50 alsmede een geplaatst digitaal snelheidsbord en ook op andere plaatsen in Roosendaal zijn in het verleden verkeersremmende maatregelen genomen", stellen de twee politici. Maar, volgens de VVD is de gemeente Roosendaal er nog niet met deze maatregelen en moeten ook andere straten aangepakt worden.

Zo stellen Verstraten en Vermeulen voor om ook naar andere verkeersremmende maatregelen te kijken, zoals digitale snelheidsborden die de weggebruiker wijst op hun snelheid, aanpassingen van stoephoogte en meer groen in de middenberm. Daarnaast moeten eventuele politiecontroles afgestemd worden op de 24-uurs maatschappij. "De problemen zitten meestal in de latere avonduren en in het weekend. Bent u bereid, om samen met de Politie in overleg te gaan om te kijken wat er aan extra capaciteit ingezet kan worden om beter in te kunnen spelen op de 24-uurs maatschappij?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>