wmo-foto-archief-de-bode-medium
wmo-foto-archief-de-bode-medium

Wmo-cliënten tevreden over hulp en ondersteuning

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is tevreden over de resultaten van een cliëntervaringsonderzoek dat onlangs gehouden is. De gemeente is wettelijk verplicht om ieder jaar onderzoek te laten doen naar de ervaringen van haar Wmo-cliënten. Daarin wordt aandacht besteed aan de ondersteuning die zij ontvangen, de toegang naar deze ondersteuning en welke effecten deze heeft op de kwaliteit van leven.


In totaal ontvingen 898 cliënten een brief om mee te doen aan het onderzoek en 423 mensen hebben daar gehoor aan gegeven. Daaruit blijkt dat zeven op de tien cliënten meteen wisten waar zij met hun hulpvraag terecht konden. "Deze bekendheid is iets lager dan in eerdere jaren." Maar, daarentegen is de tevredenheid over het eerste contact wel toegenomen. Meer cliënten voelen zich serieus genomen en geven aan dat samen naar een oplossing is gezocht voor de hulpvraag. De snelheid waarmee men werd geholpen, is dan wel weer een aandachtspunt.

Keukentafelgesprek

Andere resultaten uit het onderzoek gaan onder andere over de cliëntondersteuner. Een derde van de cliënten is bekend met de onafhankelijke cliëntondersteuning, maar steeds minder cliënten vragen een ondersteuner mee naar het gesprek met de gemeente. Dit zogenaamde keukentafelgesprek wordt wederom met een ruime voldoende (7,6) beoordeeld. "Een ruime meerderheid is goed te spreken over het gesprek en waardeert de bejegening: de manier waarop geluisterd wordt en het contact met de medewerker." Maar, ook de kwaliteit van de ondersteuning die uiteindelijk geboden wordt, wordt positief beoordeeld. "Een kleine groep is minder te spreken over deze aspecten." Dit geldt met name voor mensen met een hulpmiddel zoals een rolstoel of scootmobiel, zij zijn iets kritischer dan een jaar eerder.

"Het college is tevreden met de resultaten. Het onderzoek laat zien dat inwoners meer tevreden zijn met de hulp die geboden wordt. We gaan aan de slag met de zaken die aandacht vragen", aldus de gemeente.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Sint Willebrord

F&B

Gilze

Chauffeur CE

Moerdijk

Medewerker Kwaliteitsdienst

Kruiningen

productiemedewerker

Raamsdonksveer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief