Foto: Monique Jansen

Wethouder Theunis: 'Voldoende huisvesting voor arbeidsmigranten'

ROOSENDAAL - Het 'Polenhotel' aan de Oude Turfvaartsestraat (goed voor 180 personen) en het nieuwe complex aan de Gastelseweg met een capaciteit van 224 personen, moeten ervoor zorgen dat de gemeente Roosendaal voldoende voorzieningen gerealiseerd heeft voor arbeidsmigranten. Dat stelt wethouder Toine Theunis op vragen van de VLP. 


In 2013 werd door de Regio West-Brabant een zogenaamde quickscan uitgevoerd naar arbeidsmigranten in West-Brabant. Daarbij werd niet alleen gekeken naar hoeveel migranten er op dat moment werkzaam waren in de regio, maar ook naar hoe het gesteld was met de huisvesting van de arbeidsmigranten. Daarin werd uiteindelijk gesteld dat de gemeente Roosendaal nog voor 410 personen huisvesting moest verzorgen. Met de realisatie van het logiesgebouw aan de Oude Turfvaartsestraat bij Nispen, gebouwd door uitzendbureau Pollux en de bouw van het nieuwe complex aan de Gastelseweg door uitzendbureau Atik wordt aan die vraag voldaan.

Arwen van Gestel en Wilbert Brouwers (VLP) wilden meer duidelijkheid over wanneer iemand zich in moet schrijven in het Basis Registratie Personen, wanneer men toeristenbelasting moet betalen en hoeveel arbeidsmigranten er nu eigenlijk staan ingeschreven in Roosendaal. Dat bleken er op 1 augustus 2019 ruim 2600 te zijn. Een groot deel daarvan is afkomstig uit Polen (1789), maar ook uit Bulgarije (233), Roemenië (179) én Litouwen (155). Ruim één jaar geleden waren er 2135 arbeidsmigranten in Roosendaal. 

Remko Vermunt
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief