Glad in de natte bocht
Glad in de natte bocht (Foto: Elles Jansen)
Fotoalbum

Dikke Mannen Race primeur op Kermisronde

ROOSENDAAL – Een primeur op 85e editie van de kermisronde vormde zondagmiddag de Dikke Mannen Race, bedoeld voor wielrenners met een gewicht vanaf 95 kilo. Sommigen met een dikkere buik, op dunne bandjes maar dikke regendruppels trotserend. Zo'n tiental amateur coureurs reden in eigen klasse een nek aan nek race om kans te maken op mooie premies en de felbegeerde bekers voor de eerste, tweede of derde prijs. Het programma bestond verder uit een koers van de Junioren, Sportklasse BWF/TMZ en amateurs A/BWF/TMZ.


DOOR ELLES JANSEN

"We hebben de Dikke Mannen Race gestolen van de Ronde van Katendrecht", vertelt vice-voorzitter Iwan Mies. De mannen rijden rondes van 40 km per uur en hebben zo kans om ook eens eerste te worden wat in een koers met coureurs tussen 50 – 55 kilo niet zal lukken.

Zwaargewichten

De eerste prijs ging naar Angelo Verhagen, tweede werd Mark van Bekhoven en de derde prijs ging naar Ronald Kramer. "Dikke Mannen Race is eigenlijk niet zo'n gepaste benaming", aldus de winnaars. "Het klinkt alsof zwaardere mannen niet fit kunnen zijn of hard zouden kunnen racen. Wij hebben in elk geval vandaag aangetoond dat 95plussers dit heel goed kunnen", lachen Angelo en Marc. "Ik woog eerst 120 kilo, nu 95 als gevolg van fietsen in combi met een andere levensstijl al lust ik nog graag een frikandel op zijn tijd hoor", aldus Marc. Hij is zelfstandig ondernemer en zet op woensdag een kruis door de agenda om te kunnen trainen. "Van fietsen alleen val je niet af maar het maakt je fitter en is goed tegen de stress." Angelo is projectleider en heeft een kantoorbaan. "Ik train 8.000 km per jaar en vindt het heerlijk buiten op de fiets aan mijn conditie te werken." Ook Gijs de Bot, voorzitter van de Volksronde was één van de enthousiaste deelnemers. "Het was ontzettend leuk om te doen en ik zie het als een wederdienst voor mijn maten van de Volksronde."

Amateurs

Om 17.30 gaf Ewan Mies, de toekomstige nieuwe voorzitter van de Kermisronde het startschot voor de amateurs. Mies neemt het stokje over van Phil Poppe die zestien jaar voorzitter is geweest. "Ik heb het met veel plezier gedaan en draag nu mijn kennis en ervaring over aan de jonge generatie", vertelt hij. Poppe blijft nog wel als bestuurslid bij de Kermisronde betrokken. Er startten 16 deelnemers, na de eerste ronde is Tom Wolters genoodzaakt af te stappen omdat zijn zadelpen was afgebroken. Drie Roosendaalse renners streden mee maar konden helaas geen podiumplaats halen.

Winnaars

Groot respect voor de zesenveertig jarige Cas Graafmans die ruim 22 rondes alleen aan kop reed en gemiddeld 14 seconden voorliep op zijn achtervolgers. Hij werd eerste en verdiende hiermee punten voor de leidersprijs en streek vele premies op. De tweede prijs ging naar Pim van de Klundert. Derde werd Wouter Roos. Zij mochten van kermismiss Elke Mies bloemen en een kus in ontvangst nemen. Er was niet zo veel volk op de Kade, de meeste mensen liepen over de kermis. "Het was drukker toen de kermisronde op de laatste dag van de kermis (donderdags) werd gereden en dat zou ook mijn voorkeur hebben", aldus Christ Digners. Meester speaker Kees Maas gaf een voortreffelijk verslag van de middag en stuurde menig renner een rondje over de kermis. Het gezin van Cas Graafmans moedigde hem aan en hadden verse warme oliebollen voor de winnaar. Ze waren blij met het prijzengeld, misschien zat er nog een extra ritje in een van de mega gevaarlijk uitziende attracties in.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief