Foto: Gemeente Roosendaal

Subsidie van 1,5 miljoen euro voor warmtenet Westrand

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro aangevraagd bij de provincie voor het aanleggen van een hoofdleiding voor een warmtenet in de wijk Westrand.


Woningcorporatie Alwel is samen met Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) bezig met het ontwikkelen van plannen om de wijk Westrand aan te sluiten op het warmtenet. DER maakt gebruik van zogenaamde restwarmte van afvalverbrander Suez. Deze warmte wordt onder andere gebruikt om huizen te verwarmen, waardoor men geen gas meer nodig heeft.

Op dit moment worden onder andere het ROC Kellebeek College, de Douanier, de woningen van de Nieuwe Wipweide en de basisschool de Zonneboom in de wijk Westrand verwarmd met restwarmte. En in de toekomst wil het DER ook het vernieuwde Essentgebouw en de Titus Brandsmastraat aansluiten. "Door gebruik te maken van hogere aanvoer temperaturen voor bestaande bouw is het mogelijk om grote delen van Roosendaal, tegen relatief lage kosten, aan te sluiten op het warmtenet en 'van gas los' te maken." Hiervoor is wel een speciale hoofdleiding nodig. De subsidie van de provincie is volgens de gemeente Roosendaal nodig om dit plan überhaupt van de grond te krijgen. Mocht de subsidie toegekend worden, dan wordt de subsidie dan ook pas overgedragen nadat DER het projectplan ter goedkeuring heeft voorgelegd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief