Foto: Remko Vermunt

Basisschool Lavoor viert dertigjarig bestaan

ROOSENDAAL - "Dit is de Lavoor, de allercoolste school!", zongen de kinderen van de Lavoor vandaag uit volle borst. De basisschool aan de Heulberg bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd met een leuke feestweek. De dinsdag stond volledig in het teken van de vele muziekworkshops én een optreden aan de ouders. Op woensdag is er een vossenjacht en de school wordt omgetoverd tot bioscoop en op donderdag gaan alle leerlingen, leerkrachten én hulpouders naar de Efteling. "Zo pakken wij dat aan als er iets te vieren is", aldus directeur Janneke van 't Wout - Van Oosterhout.


Het was dinsdagmiddag gezellig druk op het schoolplein van de Lavoor aan de Heulberg. De kinderen van Lavoor Heulberg én de kinderen van Lavoor Hoogbegaafdenonderwijs kwamen samen om een prachtig optreden te verzorgen voor papa's, mama's, opa's en oma's. "We hebben vandaag de hele dag keihard gewerkt", vertelt Han van 't Land van Fort van de Verbeelding. Samen met Jeroen Hensel mocht hij de kinderen een dag lang plezier te laten beleven met het maken van muziek. "Dit is echt een te gekke groep en een superleuke school."

Concert

De kinderen zijn gedurende de dag verdeeld in drie groepen. De onderbouw, midden- en bovenbouw. Allemaal hebben ze hun eigen kleur shirt gekregen die ze zelf mochten versieren én ze hebben allemaal hun eigen instrument gemaakt. Daarna begon het echte werk en leerden de kinderen meezingen, meeklappen en zelfs een beetje dansen op de maat van de muziek. Jeroen en Han wisselden elkaar constant af in het bespelen van de instrumenten en het aanmoedigen van de kids. Dat alles kwam uiteindelijk samen in een optreden van bijna een half uur op het schoolplein voor alle (groot)ouders.

Trots

Eerst mochten de peuters laten horen wat ze hadden geleerd, vervolgens de middenbouw, de bovenbouw en toen mochten zelf de ouders én de leraren nog meedoen. Een interactief optreden waarbij de kinderen én de ouders constant een lach op hun gezicht hadden. Directeur Janneke van 't Wout - Van Oosterhout was dan ook enorm trots na afloop en bedankte na afloop dan ook alle aanwezigen voor hun komst. "Zo pakken wij dat aan als er iets te vieren valt. Wij zijn extreem trots dat jullie kinderen op onze school zitten."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief