Dames van SAN met de grote winnaar Moustafa.
Dames van SAN met de grote winnaar Moustafa. Foto: con voermans

Open West Brabantse karate kampioenschap zeer succesvol

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Karate-do SAN leraar Con Voermans heeft zaterdag 7 september in Roosendaal in sporthal in de Roos zijn 17e Open toernooi georganiseerd, samen met Petra Langenberg die hoofd van het WOC (Wedstrijd Organisatie Commissie) is! Het toernooi kenmerkt zich door zijn open karakter. Iedereen is welkom, 1 grote karate familie, zoals dat ook hoort! Op het programma van dit grootst karate toernooi staan. Jeugd en volwassenen kata (schijngevecht) en kumite (sparren), TOtaal kata en TOtaal Kumite en de Open klasse Ippon Shobu.

De deelnemers uit Nederland en België, meer dan 450 inschrijvingen, streden om de felbegeerde trofeeën. Vanuit Karate-do SAN deden de volgende deelnemers mee. Norajer Wannis, Marly Maatjes, Michon Korsten en Jayden van Aert, alle draaide verschillende rondes met mooie technieken, ze vielen echter net buiten de prijzen. Arlene de Rijk, Fabienne de Rijk, May van Dorst en Anneloes Bruins van Karate-do SAN vielen wel in de prijzen, Fab pakte zilver de overige een bronzen beker.

De grote winnaar van de dag was Moustafa Makhlouf uit den Bosch, hij pakte 1 bronzen en 3 gouden bekers, en de wisselbeker omdat hij de open Ippon klasse wist te winnen. Indien iemand hem 3 x achter elkaar wint, of 3x in 5 jaar mag hij de wisselbeker houden. Rob Timmermans die er deze editie niet bij was, heeft hem al 2 keer gewonnen in 3 jaar, die gaat volgende keer zeker een gooi naar “zijn” beker gooien.

Bijzondere vermelding, Moustafa heeft voor het eerst van het bestaan van het TOtaal wedstrijdsysteem, Sö-gö ichi shobu, een SANBON gescoord. Hij maakt in een combinatie techniek een chudan mawashi geri, ofwel cirkel trap naar het lichaam, waarbij hij zijn tegenstander, zonder letsel, de adem voor meer dan 3 seconden ontnam. Dit is een SANBON score, wat tevens inhoud dat de wedstrijd over is!

Agenda: 18 september te den Bosch proef examen hogere Dan graden TOtaal Karate; 22 september de 1e internationale stage van het TOtaal Karate te Gent België.
Info: www.karatedosan.nl - 06-24222772.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief