Schiehallion dansavond.
Schiehallion dansavond. Foto: Schiehallion

Scottish Country Dansgroep heeft plaats voor nieuwe leden

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Wat is Scottish Country Dancing? Bij de term ‘Schotse dansen’ denken de meeste mensen aan Highland Dancing, wat in hoofdzaak een vorm van solodansen is. De dansvorm van de Scottish Country Dance wordt gedanst in een groep van 3 of 4 paren. Het is niet nodig om een danspartner te hebben om mee te doen.

De dansen hebben een sociaal karakter, omdat je samen de dans vormt. En paren wisselen per dans, dus elke keer dans je met iemand anders. Het dansen combineert muziek, beweging, coördinatie, samenwerking, concentratie, communicatie, cultuur en natuurlijk heel veel plezier!
De Royal Scottish Country Dance Society is de overkoepelende organisatie, die wereldwijd de belangen van de Schotse dans behartigt. Inderdaad wereldwijd, want behalve in Schotland wordt er Schots gedanst van VS tot Australië en van Azië tot... in Roosendaal.
Nederland kent 7 Scottish Country Dance groepen. De Roosendaalse dansgroep heet Schiehallion; dit is tevens de naam van een van de vele dansfiguren én de naam van een berg in de Highlands.

Meedoen
Heb je zin om een keer mee te doen? De dansgroep Schiehallion danst op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het Buurthuis Don Bosco aan de Kloosterstraat 1 in Roosendaal (achter het Stadskantoor). De lessen worden gegeven door een gediplomeerd docente. Je hebt geen speciale kleding nodig, maar een paar dansschoenen of gympies is wel fijn.
Als het je wat lijkt om mee te doen of kennis te maken met deze gezellige dansvorm, kom dan gerust eens kijken of neem even contact op met Tiny Pot: 06-53833294.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief