Compost zorgt voor 'stinklucht' in delen van Roosendaal

ROOSENDAAL - Op social media regent het klachten over een stinklucht die in de gemeente Roosendaal wordt waargenomen. Sommigen zeggen dat het ruikt naar poepluiers, anderen noemen het een vislucht. Eén ding is zeker: het ruikt in bepaalde wijken niet heel fris op dit moment.


Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant heeft dan ook vijftien klachten ontvangen. "Daarvan zijn er twaalf te herleiden naar die mestachtige lucht", laat woordvoerder Marc Evers weten. "Een collega is op controle gegaan en het blijkt om een boer te gaan aan de Langendijksestraat. Hij is zijn maisveld leeg aan het halen en daarna worden de velden bestrooid met compost en dat ruikt heel sterk." Omdat er weinig wind staat, verspreid de lucht zich heel langzaam. "Maar dit kan vandaag en morgen nog wel wat overlast geven", aldus Evers. 

Van de vijftien klachten die er binnen zijn gekomen bij de OMWB, gingen er ook drie klachten over een lucht die zich laat typeren als 'verbrand plastic'. "Dat is te herleiden naar de brand in Tilburg", stelt Evers. "Die lucht gaat best ver."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>