Foto: Remko Vermunt

Scholieren van De Stappen steken handen uit de mouwen

ROOSENDAAL - Kinderen van vijftien basisscholen in de gemeente Roosendaal zijn vandaag op pad gegaan tijdens de jaarlijkse Keep It Clean Day. Allemaal hadden ze maar één doel: zoveel mogelijk (zwerf)afval opruimen in hun buurt.


Dit jaar doen er zo'n 68 gemeenten mee aan de Keep It Clean Day, waaronder ook de gemeente Roosendaal. "Dit jaar hebben we weer meer aanmeldingen gekregen voor de Keep it Clean Day. Ook zien we dat steeds meer (basis)scholen zich aanmelden voor het project Schoon belonen. En dat is een hele positieve ontwikkeling", stelt wethouder Klaar Koenraad. Eén van die basisscholen was De Stappen uit Wouw. In totaal gingen 26 kinderen uit de combinatieklas 5-6 op pad met juf Els Notenboom om zoveel mogelijk afval op te ruimen. "Ze zijn bloedfanatiek", aldus de juf. Dit jaar is ze de enige van school die meedoet aan de opruimactie. "De programma's zitten zo vol, maar het zou zonde zijn als we niet mee zouden doen." De kinderen gingen eerst aan de slag met het schoolplein en gingen later ook de straat op. "We pakken ook een stukje park mee, dat vinden ze altijd leuk om te doen", lacht juf Els. Ondertussen vinden de kinderen van alles. Van een opblaasbare bal tot chipszakken.

Besparing

De Keep It Clean Day wordt jaarlijks georganiseerd door stichting Nederland Schoon en maakt onderdeel uit van het project 'Schoon Belonen'. Binnen dit project werken gemeenten en maatschappelijke organisaties, zoals scholen en sportclubs, samen om zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Hier zit een beloning aan vast. De aangesloten scholen en clubs houden minimaal 2 keer per jaar een opruimactie. Daarnaast krijgen ze een gratis afvalcontainer om plastic, drankpakjes en blik in te verzamelen. Deze wordt gratis geleegd en elke deelnemer krijgt 2 euro beloning voor elke volle container. Dit betekent minder restafval, dus een besparing op hun afvalkosten. Maar ook minder zwerfafval in de buurt en dat komt het milieu weer ten goede.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>