Afbeelding
Foto: Peter van Trijen

Snelfietsroute naar Bergen op Zoom een stukje dichterbij

Door: Remko Vermunt algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Cees Lok heeft afgelopen week een overeenkomst gesloten met wethouder Andrew Harijgens (Bergen op Zoom) en Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant voor de realisatie van de snelfietsroute F58. "De F58 levert een goede bijdrage aan een duurzaam, sterk en aantrekkelijk Roosendaal", stelt wethouder Lok.

"We gaan zo snel mogelijk aan de slag, te beginnen met bijvoorbeeld bodem- en milieuonderzoeken, het bepalen van definitieve trajecten en het maken van communicatieplannen. Als we daar mee klaar zijn kunnen we starten met de daadwerkelijke realisatie van de fietsroute. Als het een beetje mee zit kunnen we in 2020 al aan de slag op straat."

Forenzen

Met de komst van de snelfietsroute moeten fietsers binnen 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom kunnen fietsen én andersom. "Deze snelfietsroute moet de fietsverbinding tussen Bergen op Zoom en Roosendaal comfortabeler, veiliger, sneller en aantrekkelijker maken," aldus wethouder Andrew Harijgens van de gemeente Bergen op Zoom. "De snelfietsroute F58 levert niet alleen een kwaliteitsslag voor bestaande fietsers, de route zorgt er ook voor dat meer forenzen voor de fiets zullen kiezen in plaats van de auto." Onderzocht is dat de fietsroute een potentie heeft voor ruim 400 nieuwe fietsers tussen de twee steden.

Netwerk
Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met deze ontwikkeling: "Als provincie willen we de kracht van de fiets benutten en daarvoor is het zaak dat er snelle, directe en veilige routes zijn. Dat maakt het aantrekkelijker voor mensen om de fiets te pakken voor de route naar het werk of naar school. Daarom leggen we samen met gemeenten een netwerk van snelfietsroutes aan. De snelfietsroute Roosendaal- Bergen op Zoom is een hele mooie aanvulling van dat netwerk." De provincie en gemeenten willen vooral forenzen in de auto verleiden om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Meer fietsers betekent minder autoverkeer, minder files, minder lawaai en minder luchtverontreiniging. En meer fietsen betekent natuurlijk ook gezondere werknemers, die door te fietsen hun dagelijkse dosis beweging halen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief