Het was vorig jaar gezellig griezelen in het Vrouwenhofpark
Het was vorig jaar gezellig griezelen in het Vrouwenhofpark (Foto: Lya van Dorst)

Griezelen tijdens Roosendaalse Halloween

ROOSENDAAL/HEERLE/MOERSTRATEN - Wie denkt dat Halloween alleen in Amerika écht goed gevierd kan worden, die heeft het helemaal mis. Al jaren lang wordt er ook in Nederland flink uitgepakt rondom het engste feest van het jaar. Ook dit jaar worden er in Roosendaal, Heerle en Moerstraten mooie evenementen georganiseerd.


Wie bang is in het donker, moet op zaterdag 26 oktober bijvoorbeeld geen bezoekje brengen aan het Vrouwenhofpark. Na verschillende succesvolle edities, wordt ook dit jaar een angstaanjagend leuk evenement georganiseerd dat volledig in het teken staat van Halloween. Denk aan afgehakte vingers, spoken, heksen en heel veel pompoenen. De route is dit jaar meer dan 1 kilometer lang, en gaat door het hele Vrouwenhofpark (dus de tuin rondom het restaurant, het rosarium, het openluchttheater, de tuin achter Villa Mariahove en Speeltuin Vrouwenhof). De route wordt gevuld door meer dan 100 vrijwilligers die met spannende verhalen, muziek en dans bezoekers de kriebels geven. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Openluchttheater Vrouwenhof.

Moerstraten

Nieuw dit jaar is ook het Halloweenevenement in Moerstraten. De CZG woonzorggroep die het voormalig schoolgebouw in Moerstraten huurt is de organisator van dit uurtje onbeperkt schrikken. Op 25 en 26 oktober organiseren zij de Horror Halloween Nights. Ruim 1000 m2 aan horror houses en open air scare zones maken dit evenement een van de grootste van de regio. "Op het terrein zijn verschillende thema's te zien. Onder andere clowns, zombies, demonen en een medisch horror house is een kleine greep uit de horror night experience 2019."

Kwaliteit van de angst

Het evenement mag dan klein zijn in vergelijking met de mega horror party's in het buitenland, de kwaliteit ervan is volgens de organisatie wel groter. Er hebben dan ook honderd personen zo'n drie maanden aan gewerkt om dit evenement mogelijk te maken. "Wij gaan voor de kwaliteit van de angst." CZG Horror Night kiest dan ook voor een kleiner evenement maar je krijgt wel tijd om te genieten. Eén uur lang kun je alle scare zones bekijken en meemaken. Niets is aan het toeval overgelaten. Meer dan 100 kostuums, 100 acteurs, 900 meter zwart doek, 178 items en honderden props zijn uiteindelijk toegepast. Tickets zijn enkel verkrijgbaar via de website en er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij! Kijk op czg-horrornight.nl voor alle informatie.

Heerle
Heerl'k Heerle organiseert ieder jaar op 31 oktober een spannende Halloweentocht en daar werken de inwoners maar wat graag aan mee. Duizenden bezoekers weten op 31 oktober de weg naar het dorp te vinden en slechts een handjevol bezoekers keert weer veilig naar huis terug. Het volledige dorp wordt dan ook omgetoverd tot een enge en griezelige plek waar je liever niet wil zijn. Kinderen mogen niet alleen langs de deuren voor een 'Trick or Treat', onderweg kunnen ze ook bij verschillende huizen naar binnen waar de engste scenario's op hen staan te wachten.

Starten

Je kan starten bij één van de kramen van Heerl'k waar je een kaart op kan halen. Hierop staan precies de plaatsen waar alle deelnemers langs kunnen gaan. Op de kaart staat ook aangegeven of iets super eng is of dat er met kleine kinderen gerust langs kan worden gegaan. Huizen waar een kaars voor de deur staat, doen ook mee met Heerl'k Halloween, hier mag ook aangebeld worden. Kom jij 'gezellig' langs? Kijk voor meer informatie op www.heerlkheerle.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief