Foto: Christian Traets

ColSensation levert 366.103 euro op voor het goede doel

ROOSENDAAL - Team Doelbewust heeft zaterdagavond een speciaal lustrumfeest gehouden in de St Jan in Roosendaal. Onder de noemer 'De Vrienden van Roosendaal Live' werd gevierd dat Team Doelbewust al tien jaar bestaat. Niet alleen waren er optredens te horen van Mumfords Calling, Start Spreading The News, IMPAKT en De Mannen van Weleer, maar ook het eindbedrag van de ColSensation werd bekendgemaakt: 366.103 euro.


"Toen 10 jaar geleden een vriendengroep uit Roosendaal besloot deel te nemen aan de Roparun, omdat stil zitten en niets doen geen optie was, hadden ze niet kunnen bevatten dat zoveel jaren later hun vriendengroep is uitgegroeid naar een stichting die met de organisatie van grote evenementen jaarlijks vele duizenden euro's ophaalt voor onderzoek naar kanker en zorg voor kankerpatiënten en hun naasten", blikt de organisatie terug. "Een stichting waarvan haar bekendheid gegroeid is tot ver buiten Roosendaal. Waar waarden als saamhorigheid, met een lach, doelbewust, eigenheid, integer en beleving voorop staan! Al 10 jaar Team Doelbewust, Samen Sterk Tegen Kanker."

Roparun

En daarom was een goed feestje wel op z'n plaats. Een feest voor Roosendaal, de thuishaven van Team Doelbewust en daarmee de thuishaven van vele donateurs en sponsoren. Want wat heeft Team Doelbewust dit jaar weer veel geld ingezameld voor het goede doel. Bijvoorbeeld tijdens de Roparun waaraan dit jaar voor de tiende keer werd meegedaan. Voor het eerst deden er twee teams mee vanuit Team Doelbewust. "De teams waren samengesteld uit de Team Doelbewust Roparunners van de afgelopen 10 jaar. De lopers, fietsers, chauffeurs en navigatoren werden ondersteund door een verzorgingsteam en cateringteam. Dit betekende dat we dit jaar met ruim 40 Team Doelbewusters onderweg waren van Parijs naar Rotterdam! Als kers op de taart bleek Team Doelbewust de hoogste opbrengst van alle teams bij elkaar te hebben gebracht, maar liefst 90.723 euro!"

CycleSensation

Maar dat is niet alles. Dit jaar werd eveneens voor de tiende keer een editie van CycleSensation georganiseerd. "Na de succesvolle edities van afgelopen jaren kon alleen maar gedroomd worden van een lustrumeditie met een gouden randje. En soms komen dromen uit." Eindopbrengst: 86.120 euro. Een bedrag dat gaat naar Kika (Kidsblok) en kankergerelateerde doelen, zoals Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale kanker gerelateerde doelen. Er werd voor de tweede keer een Samenloop voor Hoop georganiseerd op het terrein van WielerExperience Roosendaal. De eerste keer dat de loop in Roosendaal gehouden werd, was in 2014. Dat gebeurde toen op Mariadal. Het initiatief kwam toen van Team Doelbewust in het kader van het 5 jarig bestaan. Dit jaar, vijf jaar later, kreeg het indrukwekkende evenement dus een vervolg. Met een prachtige opbrengst van 98.800 euro was ook deze 2e editie van de SamenLoop voor Hoop in Roosendaal een groot succes! 19.760 euro van dit bedrag gong naar Inloophuis De Rose-Linde het overige deel ging naar KWF.

ColSensation

Én, last but not least, op 13 september vond voor de achtste keer ColSensation plaats waarbij 340 deelnemers de Mont Ventoux al wandelend, hardlopend en/of fietsend beklommen. "Wat was het een geweldige dag! Een warme dag, soms zwaar, soms emotioneel, met een lach en een traan...een prachtige sfeer. Het maakt ons trots!" Ook hierbij werd massaal gedoneerd voor het goede doel en het eindresultaat mag er wezen. Er is 366.103 euro opgehaald. Daarvan gaat 75 procent naar KWF, waarbij de volgende verdeling geldt: 25 procent gaat naar een onderzoek naar Leukemiebehandeling specifiek gericht op genetische afwijkingen. Nog eens 25 procent gaat naar een onderzoek naar TIL-therapie, dat is een alternatieve immunotherapie. En de laatste 25 procent gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding. De 25 procent die dan nog overblijft gaat (met een maximum van 50.000 euro) naar regionale kankergerelateerde doelen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES