Partijen maken zich zorgen over winkelleegstand

ROOSENDAAL - Vijf partijen in de gemeenteraad van Roosendaal hebben vragen gesteld aan wethouder Cees Lok over de winkelleegstand in het centrumgebied van Roosendaal.


Aanleiding is een rapport waarin staat dat Roosendaal de top 10 is binnen gekomen van kernen met de hoogste winkelleegstand in het centrum. De vijf partijen - VLP, PvdA, D66, Roosendaalse Lijst en het CDA - zeggen geschrokken te zijn van de conclusies uit het rapport, mede omdat de wethouder in het recente verleden aangegeven heeft dat er juist minder leegstand in Roosendaal is. 

Volgens Lok is de huidige leegstand te wijten aan de omvorming van winkels tot woningen en woongebieden. Ook zet hij in op een compactere binnenstad, maar volgens de vijf partijen wordt daarmee de leegstand niet te lijf gegaan. De VLP, PvdA, D66, Roosendaalse Lijst en het CDA willen weten of de wethouder op korte termijn nog andere plannen heeft om de leegstand aan te pakken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief