VVD stelt vragen aan burgemeester over recent uitgaansgeweld in Roosendaal

ROOSENDAAL - Is het mogelijk om voor politieagenten in het uitgaansgebied in Roosendaal op korte termijn bodycams aan te schaffen? Die vraag stelt Sanneke Vermeulen van de VVD-fractie aan burgemeester Han van Midden.


De VVD-fractie zegt erg geschrokken te zijn over de geweldincidenten van zaterdagnacht tegen politieagenten in Roosendaal. "Voor de VVD staat veiligheid hoog in het vaandel. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor onze agenten. Wij vinden dat de veiligheid van inwoners zo goed mogelijk geborgd kan worden, als de veiligheidsbewakers zelf veilig zijn en zich ook veilig voelen", aldus Vermeulen in een schrijven aan de burgemeester.

Zaterdagnacht ging het flink mis in de binnenstad van Roosendaal. De politie moest ter plaatse komen, omdat er opstootjes waren tussen twee groepen bij een uitgaansgelegenheid. Vervolgens keerden de jongeren zich met geweld tegen de politie door met glas en vuurwerk te gooien.

De VVD vraagt zich verder onder andere af in hoeverre dit geweldsdelict een eenmalig incident is of dat er een trend zichtbaar is. "De vakbond van de Nationale Politiebond heeft maandagochtend naar aanleiding van vele geweldsincidenten in de regio Zeeland – West-Brabant aangekaart dat zij alle politieagenten met bodycams willen uitrusten", aldus Vermeulen. Zij vraagt zich verder af of er andere maatregelen zijn die de burgemeester op korte termijn kan nemen om de geweldincidenten tegen te gaan tijdens de uitgaansavonden en zo ja, welke.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief