Foto: Gosia Lubbers

Twee leden heemkundekring koninklijk onderscheiden

NISPEN - Burgemeester Han van Midden heeft zondagmiddag in Nispen twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Inge Aerden en René Leijdekkers werden allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in dorpshuis Nisipa. Dat gebeurde aan het einde van de lezing over Nispen in de Tweede Wereldoorlog door de heemkundekring 'De Heerlijckheijd Nispen'.


Inge Aerden (47) zet zich al jaren belangeloos in als secretaris bij de heemkundekring. Ze weet veel over de geschiedenis van Nispen en kan hierover heel boeiend vertellen. Aerden geeft ook altijd uitleg bij de molendagen en op monumentendag.

Secretaris

Inge is sinds 1 maart 2010 ook secretaris van dorpshuis Nisipa. Vanuit die functie is zij sinds enkele jaren secretaris van het voorzittersoverleg van alle buurt- en dorpshuizen van de gemeente Roosendaal. Dit overleg vindt vier tot zes keer per jaar plaats. Verder is ze sinds 2007 secretaris van Cultureel Nispen. Hier is ze actief betrokken bij onder andere de Kerstloop Nispen, collecteert ze voor het KWF kankerbestrijdingsfonds, verzorgt ze het clubblad van NSV Vrouwenvoetbal en wordt Molen de Aerden in Nispen door haar onderhouden.

Medeoprichter

René Leijdekkers (67) is medeoprichter van en zeer actief en betrokken bij de heemkundekring. Hij is onder andere bezig met archeologisch onderzoek naar de geschiedenis van Nispen. Hij was eerst vice-voorzitter en sinds 2011 voorzitter.

Leijendekkers is ook al lange tijd actief bij de vereniging Roosendaalse Lijst. Verder was hij bestuurslid en is hij nu parochiekernlid van de parochie H. Maria Hemelvaart. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij het onderhoud van de parochiekerk. Deze werkzaamheden omvatten onder andere onderhoud en herstel van de gebouwen, kerk en het pastoraal centrum en het onderhoud aan de verwarming van het kerkgebouw en het pastoraal centrum.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES