Foto: Carl Attard

CDA wil rem op aantal zonneparken

ROOSENDAAL - Roger van Nassau wil namens de CDA-fractie een extra passage toevoegen aan de begroting voor 2020. Op donderdag 7 november gaat de gemeenteraad in gesprek over de programmabegroting van 2020 en de meerjarenraming van 2021-2023. Daarbij wordt gesproken over waar de gemeente Roosendaal de komende jaren allemaal geld aan uit gaat geven én hoeveel geld.


Van Nassau wil echter ook in de begroting vastleggen dat er geen nieuwe zonneparken meer aangelegd mogen worden in het buitengebied van Roosendaal. Eerder werd besloten om maximaal 75 hectare toe te staan, maar die 75 hectare zijn al bijna 'op'. Het maximaal aantal hectare kan natuurlijk gemakkelijk uitgebreid worden, maar dat wil Van Nassau verkomen. "Laten we eerst maar aan energiebesparing gaan denken en verder uitvoeren. Onze kostbare landbouwgrond en natuur gaan in de toekomstige circulaire landbouw nog heel erg van pas komen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES