Imad Bouda el Koubai werd matchwinner toen hij een kopbal tegendraads wist binnen te knikken tien minuten voor tijd. Foto: Arthur Verbraak

Krachtig RBC in slotfase langs SC Gastel

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag een hele belangrijke overwinning behaald in de competitie op bezoek bij SC Gastel. De Roosendaalers wonnen met 0-1, maar hadden ontzettend veel kansen nodig om dat ene belangrijke doelpunt te maken. Imad Bouda el Koubai werd matchwinner toen hij een kopbal tegendraads wist binnen te knikken tien minuten voor tijd.

Trainer-coach Koos Waslander moest deze week flink puzzelen aan zijn basiself. Waslander had op het middenveld een flink probleem. Hij deed een dankbaar beroep op JO19. Arif Akbas kreeg een basisplaats toebedeeld en kwam naast Carlos Ramos te spelen. Er werd gekozen voor een 3-5-2 formatie. Marouane Hamdoune werd naast Bilal Dadi in de spits opgesteld. De opstelling pakte ontzettend goed uit. Hamdoune-misschien wel de snelste amateurspeler van West-Brabant-zorgde samen met zijn mede aanvalsleider voor enorm veel gevaar. Hamdoune kreeg ook twee grote kansen op de openingstreffer. Eerst kwam hij alleen voor de doelman, maar zag zijn lob op de lat uiteenspatten en vlak voor het rustsignaal zag hij uit een corner zijn kopbal van de lijn gered worden. Ook Dadi was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging over, al had hij de bal beter aan Mujib Yaqoubi kunnen laten die er beter voor stond. SC Gastel kon daar weinig tegenover zetten. De enige keer dat zij echt gevaarlijk werden was in het begin van het duel, maar sluitpost Matthias Deleij keepte een perfecte wedstrijd.

In de tweede helft wisselde Waslander meteen. Zo werd Yaqoubi, die niet goed in de wedstrijd zat, gewisseld voor JO19-speler Imad Bouda el Koubai. RBC drukte in de tweede helft door en reeg enorm veel grote kansen aaneen. Die kansen werden echter niet benut. Een goed lopende aanval op rechts werd niet verzilverd. Tarfit liep na een goede pass dwars door de verdediging heen, bediende de inlopende Dadi maar de spits kwam verkeerd uit met zijn passen en zag zijn niet te missen kans in rook opgaan. Niet veel later was Akbas dicht bij een treffer. Van ruim dertig meter poeierde de JO19-speler over de keeper heen, maar tegen de onderkant van de lat aan. Tussendoor wist SC Gastel wel te scoren, maar deed dit in buitenspel positie.

Daarna concentreerde het duel zich meer op het middenveld, en ging de thuisploeg over op schoppen. Dit was in de eerste helft ook al aan de hand, maar het werd in de tweede helft alleen maar erger. De leidende arbiter had het echter niet in de hand en gaf maar mondjesmaat geel, waar soms rood op zijn plaats was. Tien minuten voor tijd trok RBC het duel toch naar zich toe. Uit een vrije trap kopte Bouda el Koubai binnen, 0-1. De Roosendaalers konden daarna het duel in het slot gooien, maar lieten dit na. Onder andere Bouda el Koubai kreeg nog een grote mogelijkheid, maar wist dit buitenkansje niet te benutten. Aan de andere kant gebeurde er veel, maar het elftal was vastbesloten de drie punten mee te nemen. Kansen kreeg Gastel niet.