Afbeelding

Twee tieners vast na beroving tijdens aanhouding

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een zestienjarige jongen is woensdagmiddag aangehouden, nadat hij een stopteken negeerde en er hard vandoor reed. Tijdens de aanhouding van de jongen werd hij echter bestolen door twee jongens van 14 en 15 jaar. Zij gingen er op de fiets vandoor, maar werden uiteindelijk ook aangehouden.

Een agent zag rond 14.35 uur op de Monseigneur Hopmanstraat een BMW rijden. "De bestuurder trok zijn aandacht, dus reed de agent voor een controle achter deze auto aan. De automobilist negeerde een stopteken en reed er hard vandoor", meldt de politie. De achtervolging werd ingezet. Op de Doctor Schaepmanlaan stopte de auto, waarna de agent de bestuurder kon aanhouden. De 16-jarige jongen reed zonder rijbewijs, daarom moest hij in de politieauto plaatsnemen voor vervoer naar een politiebureau.

Bundeltje geld

Terwijl de agent bezig was met de aanhouding werd hij aangesproken door omstanders. Zij hadden gezien dat een jongen in de auto was gekropen en daarna iets onder zijn jas had gestopt. Samen met een andere jongen is hij weggefietst. Het tweetal kon uiteindelijk op het Doctor Poelsplein aangehouden worden. "Een van de jongens overhandigde een bundeltje geld. Het gestolen geld bleek ruim driehonderd euro te zijn. In de auto werd nog een verboden mes en twee gripzakjes met hennep in beslag genomen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief