Delano, Seth, Rego, Jasper, Pjotr, Jason, Jens, Ralph en Thomas.
Delano, Seth, Rego, Jasper, Pjotr, Jason, Jens, Ralph en Thomas. Foto: Bram Claasen

Dynamo herenteams op kwalificatie wedstrijden NK turnen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 2 en 3 november werden in Waalwijk de kwalificatie wedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap teams heren turnen. Voor Dynamo Roosendaal deden maar liefst vier teams mee. Per toestel mag in de kwalificatie het hele team turnen maar alleen de beste 3 scores tellen en om over 2 weken de finale te behalen moesten ze eindigen bij de eerste 6 van hun niveau.

Op zaterdag waren de eerste Drie teams aan de beurt voor hun kwalificatie wedstrijden. In niveau 16 namen 2 teams deel. Team 1 bestond uit Jason Simonis, Thomas van Beers, Jens v Asselt en Ralph Schrooyen. Team 2 bestond uit Mats Gerritsen, Jens Smit, Victor van Nuffel en Bas Rasmussen. Jason haalde de hoogste punten voor het team 1 op vloer en voltige, Thomas deed dit op voltige en brug. Jens v A was op vloer en ringen van grote waarden voor het team. Ralph had op ringen en rekstok mooie scores maar helaas voor deze heren werden zij 13e en mogen alleen de beste 6 teams door naar de finale.

Het 2e team ging als een speer en lieten zien hoe je een plaatsje in de finale krijgt. Mats was op Ringen en brug erg sterk terwijl Jens S. op sprong en rekstok hoge punten behaalde voor het team. Victor liet een zeer fraaie vloer oefening zien en ook op sprong was hij onmisbaar voor het team.Bas R. had een mooie score op sprong en rekstok. Zoals gezegd een finale plaats voor hen door de 5e plaats in de kwalificatie.

Het derde team bestaat uit Seth van der Meer, Rego Saarloos, Jasper Joosten, Delano Kromoredjo en Pjotr Semenov. Seth was op sprong en rekstok erg waardevol voor het team, terwijl Rego op vloer en brug zijn beste beentje voor zetten. Jasper haalde zijn hoogste scores op ringen en sprong en Delano was erg sterk op vloer en voltige. Pjotr tenslotte haalde op sprong en rekstok hoge punten. Deze mannen wisten zich op deze manier naar een mooie 4e plaats te turnen en dus ook door te stromen naar de finale.

Zondag
Op de zondag waren de oudste heren van Dynamo aan de beurt. Toine Hemelaar, Bas Wijnsma, Joram Brouwers en Tico van der Horst wisten vorig jaar in niveau 7 al Nederlands Kampioen te worden en moesten dit jaar dus een niveau hoger turnen. Hierdoor zitten ze in een categorie met vooral veel oudere turners. Toine wist op brug en sprong hoge punten te behalen en Bas deed dit op voltige en rekstok. Joram behaalde de hoogste scores voor het team op vloer en brug en Tico zijn beste toestellen waren voltige en rekstok. Ook deze heren hebben hiermee de finale gehaald door 5e te worden in deze kwalificatie.

De finale word gehouden op zondag 17 november in Sittard.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief