De junioren uit de A Selectie.
De junioren uit de A Selectie. Foto: trainster Karin

Turnsters A selectie Dynamo presteren uitmuntend op Brabant Cup

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend waarin ook het Turngala Brabant 2019 én de internationale topwedstrijd Brabant Trophy in de Maaspoort in Den Bosch plaatsvonden, mochten ook de dames uit de wedstrijdsport in actie komen. Voor hen stond zaterdag 26 oktober de Brabant Cup op het programma. Er werden wedstrijden geturnd op niveau supplement D, C, B en A en FIG elite.

In de ochtend stonden er voor Dynamo Roosendaal twee duo’s in de wedstrijd. Joany van Bodegraven en Micaela van Dorst kwamen uit in supplement C. Beiden turnsters waren, met hun 11 jaar, duidelijk de kleinsten en jongsten van de wedstrijd, maar ze hebben zich uitermate goed verweerd tegen de oudere turnsters. Met ieder twee mooi uitgevoerde oefeningen; Micaela sprong en balk, en Joany brug en vloer werden ze met een eindtotaal van 46.100 punten met ruim 4 punten verschil overtuigend eerste in de wedstrijd.

Ook in wedstrijd 1 zat het duo Esmee Kools en Joella Vermeulen, Zij zijn junioren en turnen in supplement B. Joella turnde bij dit duo sprong en brug en Esmee balk en vloer en ook deze twee turnsters lieten zien dat ze goed mee kunnen in dit niveau. Met een puntentotaal van 46.450 werden ook zij, met 1,5 punt verschil, eerste in dit supplement. Wat een prachtige start van het seizoen met deze twee duo’s.

In de middag stond er nog een duo in de Brabant Cup in de FIG Elite klasse. Dit is het hoogst haalbare niveau wat er in Nederland geturnd wordt, Rebekka Hoek en Manouk Haast mochten zich tussen deze eredivisie turnsters mengen. Voor Rebekka is dit het niveau waar ze normaal gesproken turnt maar Manouk komt normaliter in de eerste divisie uit dus het was spannend hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Beiden turnsters hebben laten zien wat ze kunnen, Rebekka op sprong en brug en Manouk op balk en vloer. De tegenstand was groot en de beslissing viel pas bij de laatste balkoefening van een turnster van Topturnen Zuid, maar ook dit duo wist het goud te bemachtigen. Met alsnog ruim een half punt op de nummer twee. Wat een prachtige prestatie van dit FIG duo. Deze dag blijkt dat de A selectie goed op weg is naar de start van weer een mooi seizoen turnen.

Zondag
Op zondag mocht Manouk ook nog stralen in het Turngala Brabant waar ze de prijs van het blad turnsupporter uitgereikt kreeg. Zij was eerste geworden in de ranglijst van dit blad als het gaat om prestaties van afgelopen seizoen.

Aangemoedigd door een grote delegatie van Manouk haar supporters én collega turnsters uit de A selectie mochten regionale toppers deze middag laten zien waaraan ze zoveel plezier beleven. De middag was een mooie afsluiting van een mooi weekend turnen in Brabant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief