Politiek wil snelheid A58 aanzienlijk verlagen

ROOSENDAAL - Vier politieke partijen in Roosendaal gaan donderdag een motie indienen om de snelheid op de A58 te verlagen. De partijen willen de snelheid op de stukken waar je 130 km/u mag rijden verlagen naar 100 km/u en waar je nu nog 100 kilometer per uur mag rijden, willen ze verlagen naar 80 kilometer per uur.


De vier partijen (PvdA, D66, GroenLinks en de SP) hebben verschillende redenen om dit aan te kaarten bij het college van burgemeester en wethouders. Zo stellen de vier partijen dat het verlagen van de maximale snelheid een positief effect heeft op de uitstoot van stikstof en CO2. Daarnaast heeft het verlagen van de maximale snelheid ook effect op de geluidshinder én het ontstaan van files wordt hiermee tegengegaan. "Door een verlaging van de snelheid verbetert namelijk de doorstroming", aldus de vier partijen.

Volgens de fracties is tevens aangetoond dat snelheid van verkeer effect heeft op verkeersveiligheid en het vóórkomen van ongelukken. "Een hogere rijsnelheid leidt bij een botsing tot een grotere impact, wat weer ernstiger letsel tot gevolg kan hebben. Bij hogere rijsnelheden is er minder tijd om informatie te verwerken en daarop te reageren; ook de remweg is langer. Daarmee is de mogelijkheid om een botsing te voorkomen geringer."

Kortom, volgens de vier partijen heeft het alleen maar voordelen en daarom roepen zij het college op om, in samenwerking met de provincie en Rijkswaterstaat, structurele maatregelen te nemen om de maximumsnelheid van verkeer op de A58 te verlagen. Daarbij worden zij geacht samen op te trekken met de regio West-Brabant en in het bijzonder de gemeenten langs het tracé van de A58.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>