Vijf kinderen vielen in de prijzen vanwege hun felgekleurde outfit
Vijf kinderen vielen in de prijzen vanwege hun felgekleurde outfit (Foto: Remko Vermunt)

Felverlicht naar school voor fluorfeest

ROOSENDAAL - Basisschool Vondel in Roosendaal heeft vandaag een fluorfeest georganiseerd om de kinderen bewust te maken van hoe belangrijk het is om op te vallen in het verkeer.


De zomer is definitief voorbij en de donkere dagen staan weer op ons te wachten. Hoewel het nu 's ochtends nog relatief licht is wanneer de kinderen naar school fietsen, is dat over een paar weken wel anders. Zichtbaarheid in het verkeer is dan extreem belangrijk om veilig van en naar school te kunnen rijden. "Daarom hebben we dit fluorfeest georganiseerd", vertelt één van de leraressen.

Verkleedpartij

De kinderen werden uitgedaagd om zo fel mogelijk verkleed naar school te komen. "Veel kinderen rijden toch zonder licht op hun fiets én donkere jassen zijn heel erg populair, maar daardoor vallen de kinderen niet goed op." Op een ludieke manier wilde de school de kinderen bewust maken van het belang van goede verlichting en daarom kropen twee leraressen in de huid van Fluor en Floor. Met neongekleurde pruiken op heette zij de kinderen welkom op school. "Ook hebben we drie vlogs gemaakt om de kinderen te betrekken bij dit fluorfeest."

Prijzen

En met succes, want het schoolplein stond vol met kinderen die zich flink hadden uitgedost. Wethouder Cees Lok kreeg de eer om de kinderen die zich het leukst verkleed hadden een prijs te overhandigen. "De kinderen krijgen lichtjes die ze op hun wielen kunnen maken." De winnaars waren Lina en Mesa uit groep 3, Martijn uit groep 5 én Lieke en Amy uit Groep 5/6. Namens de gemeente kregen alle kinderen ook nog een felgekleurde sleutelhanger. "En nu gaat de politie nog alle fietsen controleren zodat de kinderen helemaal klaar zijn voor de donkere dagen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>