Foto: Archief de Bode

Vierhonderd inwoners reageren op komst Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL - Zo'n vierhonderd inwoners van de gemeente Roosendaal hebben in de afgelopen maand hun reactie gegeven op het gebied waar in 2025 het nieuwe Bravis ziekenhuis komt.


De reacties zijn op verschillende momenten verzameld en op woensdagavond 13 november worden de resultaten gepresenteerd in de Bergspil in Tolberg. "Er zijn medewerkers van de gemeente en het onderzoeksbureau aanwezig die vertellen wat de reacties hebben opgeleverd." De resultaten worden weergegeven op grote posters, verdeeld over verschillende categorieën. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, ideeën, wensen, zorgen en behoeftes voor het gebied de Bulkenaar in Roosendaal vroeg de gemeente bewoners in de wijk Tolberg en daarbuiten om mee te denken. Zo werd er een digitale enquête uitgezet én in het winkelcentrum van Tolberg ging de gemeente met inwoners in gesprek over de ontwikkeling van de Bulkenaar. Verder is er een enquêteteam bij direct omwonenden langsgegaan. "De reacties zijn belangrijk voor het plan dat de gemeente, in samenwerking met Bravis, maakt voor het gebied de Bulkenaar. In dit plan, een visie voor het gebied, houdt de gemeente zoveel mogelijk rekening met alle ideeën, wensen en behoeftes die zijn gegeven", stelt de gemeente. De input wordt dan ook gebruikt voor het uiteindelijke bestemmingsplan dat in januari 2020 klaar moet zijn. In maart wordt dit plan vastgesteld door de gemeenteraad.

Benieuwd naar de resultaten? Iedereen is welkom om de reacties te bekijken tussen 19.00 en 21.30 uur. Belangstellenden voor de avond kunnen zich aanmelden via ziekenhuis@roosendaal.nl.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>