Jari Rommens terugkomend van een blessure, begon in de basis.
Jari Rommens terugkomend van een blessure, begon in de basis. Foto: Arthur Verbraak

RBC steelt drie belangrijke punten in Oudenbosch

ROOSENDAAL - RBC heeft een hele moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Victoria'03. De Roosendaalse ploeg kwam in de eerste helft nog verdiend op voorsprong en liep vlak voor de rust uit het niets tegen de gelijkmaker op uit een vrije trap, maar in de tweede helft mocht het van geluk spreken dat men lange tijd op gelijke hoogte bleef staan.

Dit kwam mede door uitstekend keeperswerk van Barry Knook, die op dat moment de club in de race hield voor een resultaat. Anass el Gamali beloonde zijn doelman voor zijn optreden door de 1-2 via de binnenkant van de paal te tikken. Ondanks de hachelijke situaties na de voorsprong achterin trok de ploeg van Koos Waslander de overwinning over de streep.

Bij RBC begon Barry Knook in het doel. Riyad Khidar begon centraal achterin naast El Gamali. Gino Pieter was namelijk nog geblesseerd. Mo Azaimi en Jari Rommens (zie foto), allebei terugkomend van een blessure, begonnen in de basis. Bilal Dadi startte vanaf de bank. Marouane Hamdoune kreeg een basisplek in de punt. Carlos Ramos kon niet meedoen vanwege een achillespeesblessure, een blessure waar Faisel Bensiali ook al weken last van heeft.

Victoria'03 was niet van plan om vol op de aanval te gaan spelen. Net als Zundert eerder dit seizoen groef de thuisploeg zich helemaal in. De eerste counters waren echter wel gevaarlijk. Zo wist een aanvaller van de club uit Oudenbosch Knook te omspelen, maar kon El Gamali een zeker doelpunt voorkomen. Daarna stabiliseerde de situatie achterin en moest RBC zich een weg banen door de muur rond het strafschopgebied. Eenmaal kreeg Anwar Tarfit wat ruimte en dat ene moment was genoeg om zijn schot uit de tweede lijn in de verre hoek te duwen, 0-1. Daarna kreeg de ploeg van Waslander een tweede grote kans. Na een doorgeschoten bal kwam Hamdoune alleen voor de goal, maar zijn schot ging hoog over. Die misser kwam RBC duur te staan, want een kleine tien minuten voor tijd werd een vrije trap ingekopt, die nog gered werd door Knook, maar de rebound werd wel binnen geschoten. Daarna kreeg de thuisploeg nog een grote kans. Een voorzet vanaf rechts werd echter hoog over geschoten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aan de kant van Victoria'03 niet. Men bleef hopen op een gaatje in de defensie van RBC en werd daarbij geholpen door een tactische wissel van de bezoekers. Yorben Bus werd gewisseld voor Dadi, waarna achterin met drie verdedigers gespeeld ging worden. El Gamali schoot naar de linkerkant toe, waarbij Khidar alleen het centrum moest bewaken. Dat pakte helemaal verkeerd uit. Victoria'03 liep dwars door de verdediging heen en kreeg ook levensgrote kansen. Eenmaal schoten ze een uitgespeelde kans zelf naast, maar Knook wist met een aantal superieure reddingen de gelijke stand op het scorebord te houden. Ook een kiezelhard schot vanaf zo'n twintig meter wist hij met een katachtige redding uit het doel te ranselen. Bij RBC herstelde de situatie weer toen El Gamali naast Khidar kwam te staan en Hamdoune weer op zijn vertrouwde linksbackpositie werd gezet.

Een kleine tien minuten voor tijd kreeg RBC waar het absoluut geen recht op had. Uit een voorzet schoot El Gamali de bal via de binnenkant van de paal binnen, 1-2. Daarna was de winst nog allerminst zeker. Met kunst- en vliegwerk bleef de Roosendaalse formatie overeind. Een aantal counters werd niet goed uitgevoerd om een zekere overwinning over de streep te trekken, maar de thuisploeg kreeg ondanks verwoede pogingen geen kansen.