Schaakcompetitie.
Schaakcompetitie. Foto: Richard de Witte

Achtste ronde schaakcompetitie jeugd schaakvereniging de Pion

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Deze week is de 8e ronde gespeeld van de interne jeugd competitie. Het is altijd een gezellige bedoeling bij de jeugdspelers waarin bij de hogere regionen van de competitie zekers op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Maar ook in de lagere groepen is het speel plezier erg groot. Wel is het belangrijk dat de jeugdspelers er plezier aan beleven. Winnen is leuk, maar je leert ook omgaan met verlies. En dat valt af en toe best zwaar.

Daarom wordt er elk half jaar gekeken naar het niveau van de jeugdspelers om te zien of ze nog in de juiste competitie spelen. Als je alles wint is er natuurlijk ook zo de lol van af, en datzelfde geld voor alles verliezen. De competities worden zo ingedeeld dat de kinderen hetzelfde niveau van spelen hebben. Op deze manier blijft de motivatie ook het grootst.

Maar voor dat de jonge geesten aan de interne competitie gaan beginnen, wordt er eerst lesgegeven in de diverse stappen waarin bij de Pion les wordt gegeven. De afgelopen weken hebben we u daarin een kijkje gegeven wat de leerlingen allemaal leren tijdens de diverse stappen.

De A groep wordt geleid door Jesper Fidder, gevolgd door Victor van Gentevoort. De 3e plaats wordt momenteel bezet door de broer van Victor, Xander van Gentevoort.

De B groep wordt geleid door Micha Huibregtse, gevolgd door Siem van der sloot. De 3e plaats wordt bezet door Tycho Etienne.

De C groep wordt geleid door Cas de Witte op de 2e plaatst staat momenteel Jivve Bolster. De 3e plaats is voor Ecrin Erdogan.

De D groep wordt geleid door Hovhannes Karapet, op de 2e plaats staat Sam Adriaanse en op de 3e plaats Evas de la Fuente.

De E groep wordt geleid door Jibbe Buckens, op de 2e plaats staat Florian Adriaanse. De 3e plaats is voor Catheleine Bolster.

Tenslotte wordt de F groep geleid door Merein Bastiaensen op de 2e plaats staat Annemein Bolster en de 3e plaats is voor Feline Don.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij schaakvereniging de Pion verloopt. Elke vrijdag avond van 18:30 tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief