Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

VLP wil verbeterde veiligheid op rotonde Van Beethovenlaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De VLP maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid op en rondom de rotonde aan de Van Beethovenlaan. Niet alleen zou de nieuwe situatie gevaarlijke situaties opleveren voor voetgangers, maar het bouwverkeer op de hoek Brugstraat/Dunantstraat zorgt eveneens voor gevaarlijke situaties.

Voetgangers die over willen steken bij de rotonde aan de Van Beethovenlaan hebben sinds de nieuwe situatie wél voorrang op automobilisten, maar zij hebben geen voorrang op de fietspaden. "Over het fietspad ligt geen zebrapad, die er wel ligt over de weg. Wat gevaarlijke situaties oplevert, voor bijvoorbeeld ouderen, minder validen en ouders met kinderwagens", stelt de VLP-fractie.

De fractie vindt sowieso dat de vernieuwde rotonde voor veel inwoners even wennen is. "De een ziet het als een verbetering, de ander vindt het juist gevaarlijk. De rotonde is niet veilig geworden, of overzichtelijker, voor verkeer wat zich op de rotonde bevindt. Wel voor fietsers die juist alleen rechts af willen slaan, die de rotonde fysiek niet meer op hoeven te rijden." Om de rotonde ook voor voetgangers veiliger te maken, zou de fractie willen dat het zebrapad wordt doorgetrokken. Daarom vraagt de VLP aan de verantwoordelijke wethouder waarom dit niet meteen is gedaan én of het nu alsnog doorgetrokken kan worden.

Daarnaast wil de fractie ook weten welke afspraken gemaakt zijn met het bouwbedrijf dat druk bezig is met de bouw van appartementen op de hoek Burgstraat/Dunantstraat. "Het fietspad is regelmatig volledig geblokkeerd -zonder bebording of aanvullend hekwerk- waardoor fietsers de straat op moeten rijden. Daarnaast komt het ook voor dat wagens op de straat staan die het zicht belemmeren van verkeer vanaf de rotonde, dat via de andere rijbaan dan moet passeren. Dat zou onnodig moeten zijn. De bouwer is verplicht de verkeersveiligheid te waarborgen." De VLP wil dan ook dat de gemeente toets of het bouwbedrijf zich wel aan de eisen houdt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief