Afbeelding

Is de gemeente voorbereid op de explosieve groei van elektrische auto's?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - "Hoeveel aanvragen voor laadpalen aan de openbare weg zijn er de afgelopen jaren gedaan en is hier steeds gehoor aangegeven?" Dat willen Eric de Regt (Roosendaalse Lijst) en Sanneke Vermeulen (VVD) weten van het college.

Het gemeentebestuur heeft eerder al aangegeven dat er in 2019 beleid gemaakt zou worden rondom oplaadpunten voor elektrische auto's. "Destijds gaf u aan dat er in mei 2019 765 geregistreerde elektrische personenauto's zijn en dat ongeveer 0,7% van de auto's elektrisch is. In 2020 verwacht u dat dit opgelopen is tot 3% wat voor Roosendaal ruim 3.300 auto's betekent. De stijging daarna zal nog explosiever zijn."

Voor de Roosendaalse Lijst en de VVD is het dan ook belangrijk dat er beleid komt voor elektrische auto's, want is de gemeente berekend op de explosieve groei van elektrische voertuigen en de daaruit voortvloeiende noodzaak van laadpalen in de openbare ruimte en op private grond? "Zo ja, kunt u al iets vertellen over uw plan van aanpak in deze?" Ook willen de twee partijen weten welke investeringen hiermee gemoeid zijn én of er een centraal informatiepunt komt vanuit de gemeente waar men terecht kan voor vragen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief