Hans Ensing (midden) draagt het stokje over aan Bianka Mennama (links)
Hans Ensing (midden) draagt het stokje over aan Bianka Mennama (links) Foto: Hanneke Marcelis

Hans Ensing stopt bij Bravis Ziekenhuis

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hans Ensing treedt op 1 oktober 2020 af als voorzitter van de Raad van Bestuur. Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt.

Hans Ensing begon dertig jaar geleden bij het Lievensberg ziekenhuis en werkt sinds de fusie in 2015 voor het Bravis Ziekenhuis. "In die jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de lokale, (boven)regionale en landelijke ziekenhuiszorg, waarbij hij steeds zocht naar samenwerking met interne en externe betrokkenen", aldus het ziekenhuis. "Hij streefde daarbij altijd naar een uitdagend maar haalbaar doel."

Zo stond Ensing aan het roer tijdens de ziekenhuisfusie én hij realiseerde een paar grote verbouw- en nieuwbouwprojecten. Op landelijk niveau bracht hij ziekenhuizen samen als bestuurslid van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en als voorzitter van de Samenwerkende Chipsoft Ziekenhuizen.

Op donderdag 1 oktober 2020 zal het Bravis ziekenhuis afscheid van hem nemen. Bianka Mennema, huidig lid van de Raad van Bestuur, zal per 1 oktober de voorzittersfunctie van hem overnemen. In januari 2020 start een wervingsprocedure voor een tweede bestuurder, naast mevrouw Mennema.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief