Woonwagenbewoners gaan de barricade op voor extra standplaatsen
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Google Maps)

Woonwagenbewoners gaan de barricade op voor extra standplaatsen

ROOSENDAAL - Woonwagenbewoners uit Roosendaal springen komende maandag op de barricade. "Wij wachten al 30 jaar op nieuwe woonwagenstandplaatsen en worden al jaren door de Gemeente Roosendaal en door Nijbod Consultancy voor de gek en aan het lijntje gehouden", stelt Toon Van der Ven.


Afgelopen week stuurde hij nog een e-mail naar wethouder Toine Theunis en burgemeester Han van Midden, maar volgens Van der Ven werd hij wederom afgescheept. "Daarom gaan ook wij in Roosendaal opkomen voor onze mensenrechten en opkomen voor onze woonwagencultuur." Maandagochtend om 10.00 uur begint hij dan ook met een demonstratie op het gemeentehuis in Roosendaal. "We zijn al met meerdere mensen. Iedereen is natuurlijk welkom om ons te steunen. Het is wel belangrijk dat er netjes en respectvol naar alle partijen toegewerkt wordt."

De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de demonstratie en gaat graag het gesprek aan met de aanwezige woonwagenbewoners. "We hebben begrip voor de teleurstelling dat er tot op heden nog geen nieuwe locaties voor standplaatsen zijn uitgebracht. Wij willen dit echter zo zorgvuldig mogelijk doen en dit kost helaas meer tijd dan verwacht.", laat een gemeentewoordvoerder weten. Op dit moment zijn er 76 standplaatsen in Roosendaal, maar er staan ook 55 mensen op de wachtlijst.

"Bureau Springco heeft voor de gemeente een onderzoek gedaan naar de woonwensen van woonwagenbewoners. Woonwagenbewoners zijn uitgenodigd mee te denken over deze nieuwe locaties. Het onderzoek bevat belangrijke informatie voor het bepalen van de nieuwe locaties. In het eerste kwartaal van 2020 zullen wij de aanpak voor de nieuwe locaties in de Woonagenda presenteren."

Remko Vermunt
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief