Roosendaal in actie voor 3FM Serious Request
De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline.
De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline. (Foto: NPO 3FM)

Roosendaal in actie voor 3FM Serious Request

ROOSENDAAL - Over een maand komen de dj's van 3FM door Roosendaal als onderdeel van Serious Request: The Lifeline. In estafettevorm lopen zes dj's van 18 tot en met 24 december van Goes naar Groningen en onderweg hopen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook in Roosendaal worden tal van acties georganiseerd voor het goede doel, we zetten er een aantal op een rij:


De Associate Degrees Academie heeft tot nu toe de meeste acties op touw staan. Dat is ook niet gek, want op 19 december lopen Sander en Herman van Bergen op Zoom naar Roosendaal en daarbij passeren ze ook het schoolgebouw van de Associate Degrees Academie. Om op die dag een zo'n groot mogelijke cheque te kunnen overhandigen worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Donatie

De hogeschool heeft zichzelf als doel gesteld 2500 euro op te halen voor het goede doel en de eerste 400 euro is inmiddels al binnen. "Dat is afkomstig van de academie zelf en het management heeft dit zo bekend gemaakt", legt Anne van Zwol uit.

Toernooien

In aanloop naar die negentiende december worden er al een paar acties opgezet. Zo wordt er bijvoorbeeld een 30 Seconds kampioenschap georganiseerd en een Tafeltennis toernooi. Deelname aan de toernooien kost voor de studenten twee euro en de opbrengst gaat naar het goede doel. Ook worden er de komende weken broodjes hotdog verkocht aan studenten en medewerkers. "We proberen de inkoop van hotdogs, broodjes en saus zoveel mogelijk gesponsord te krijgen door supermarkten uit de buurt."

Spelletjes en lunchen

Op donderdag 28 november nodigt de Ad-academie buren en omwonenden uit voor een spelletjesmiddag. "Inschrijving is vijf euro per persoon en aan de hand van een persoonlijke brief worden zijn uitgenodigd voor deze dag." De deelnemers gaan op deze dag, samen met de studenten, allerlei spelletjes spelen. Dat is overigens niet het enige wat de Ad-academie doet voor omwonenden. Wie zijn flessen met statiegeld kwijt wil, kan die bij de school inleveren én tot en met 19 december staat er ook een collectebus op de school.

Feesten

Op de dag zelf, 19 december, nodigt de school haar buren en omwonenden nog een keer uit voor een (kerst)lunch. De lunch wordt geheel voor de bewoners georganiseerd en zij kunnen een vrijwillige bijdrage leveren voor Serious Request. "Deze middag lopen de 3FM dj's ook langs onze academie en vanaf daar kunnen we met een selecte club mee lopen naar het chequepoint op het Tongerloplein." Tweedejaars studenten van de opleiding Management hebben daarnaast nog als opdracht gekregen om het aller eerste studentenfeest van de academie te organiseren. Dit feest vind donderdagavond 19 december plaats in Chagall Roosendaal. Voor elk verkocht ticket gaat er 1 euro naar Serious Request.

Andere acties

Overigens is de Associate Degrees Academie niet de enige school die in actie komt voor 3FM. Honderd studenten van CIOS Goes PraktijkLeren Roosendaal gaan actie voeren, soms alleen, soms in een groepje, bij familie, op hun stage, in de stad, kantine en het sportveld. "Ons streefbedrag is 4.000 euro!" De Roosendaalse Christel Goorden gaat zelf ook een grote afstand lopen om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zij gaat op 18 december om 14.00 uur lopen vanuit Goes om uiteindelijk op 19 december om 14.00 uur aan te komen in Roosendaal. Dit is een wandeling van tussen de 68 en 80 km!

Nieuw dit jaar is dat mensen met de dj's mee kunnen lopen tijdens een etappe. Opvallend feitje is dat de tocht van Bergen op Zoom naar Roosendaal als eerste was uitverkocht. Op 20 december vertrekken Mark en Rámon van Roosendaal naar Zevenbergen. Voor deze etappe kan je je nog inschrijven.

Doneren

Kijk voor alle acties en doneer mogelijkheden op kominactie.npo3fm.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief