Foto: Timo Reisiger

Maandlang schaatsplezier met Roosendaal on Ice

ROOSENDAAL - Op de oude Markt wordt vanaf dinsdag hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe schaatsbaan in Roosendaal. Van 6 tot en met 5 januari kan iedereen onder de noemer 'Roosendaal on Ice' weer naar hartenlust schaatsen. Nieuw dit jaar is dat je niet alleen binnen, maar ook buiten kan schaatsen. Aan de kant van het Raadhuis komt een buitenbaan die gegarandeerd voor nóg meer sfeer gaat zorgen.


Schaatsliefhebbers kijken dit jaar hun ogen uit op de vernieuwde schaatsbaan van Roosendaal. Al jaren is er de wens om ook een buitengedeelte te realiseren en dat is dit jaar gelukt. Dat is mede te danken aan het nieuwe bestuur dat sinds dit jaar de organisatie van de ijsbaan op zich heeft genomen. Mark van Dooren, Olav Posthumus, Michael Kamphuis, Henri Matthijssen en Sjoerd Verbraak zijn de nieuwe kartrekkers van de schaatsbaan. "We willen dit jaar echt een kwaliteitsslag maken", vertelt voorzitter Mark van Dooren. "Dat mag ook wel een keer in Roosendaal." Natuurlijk neemt de organisatie daar wel een risico mee, want dat brengt wel extra kosten met zich mee. "Maar we hebben veilig gebudgetteerd en als dit aanslaat, dan kunnen we het volgend jaar nog groter oppakken", stelt Van Dooren.

Maatschappelijke doeleinden

Natuurlijk staan er ook dit jaar weer allerlei activiteiten op de planning. "Hoewel de schaatbaan officieel pas op 6 december opengaat, is 'ie waarschijnlijk al eerder klaar voor gebruik", legt Van Dooren uit. Van 2 tot en met 5 december wordt de schaatsbaan dan ook op verschillende momenten opengesteld voor maatschappelijke doeleinden. Zo komt er bijvoorbeeld een middag voor blinden en slechtzienden én een speciaal moment voor gehandicapten. "Daar hebben we dit jaar de tijd voor, dus daar willen we graag gebruik van maken." In de twee weken tot de Kerstvakantie zal de schaatsbaan overdag vooral gebruikt worden voor het schoolschaatsen, maar in de avonduren en in de kerstvakantie is er volop ruimte om ook vrij te schaatsen.

Curling

Op de dinsdag- en donderdagavonden wordt wegens groot succes wederom de BVR Curlingcompetitie georganiseerd. "Ieder jaar wordt er hard gestreden om die cup. Dit jaar doen er ook weer zo'n veertig teams mee. Zij strijden om de cup én om de rode lantaarn. Dat is de prijs voor het team wat het slechts presteert en dat is ook ieder jaar een strijd." De finale van deze competitie wordt gespeeld op 4 januari. Nieuw dit jaar is ook het Open Roosendaals Kampioenschap Curling. Hier kan iedereen aan meedoen. "Je kan je inschrijven met je vrienden, je straat of je familie." Kijk voor meer informatie hierover of om je aan te melden op www.roosendaalonice.nl

Winters tafereel

Daarnaast worden er nog schaatslessen gegeven, er wordt nagedacht over een icebikecompetitie én nog veel meer. "Het wordt in ieder geval één groot winters tafereel." Zo komen er naast de ijsbaan picknicktafels te staan waar je gezellig kan borrelen én de ijsbaan wordt natuurlijk gezellig aangekleed. "En op 5 januari houden we het grote smeltfeest. Dan trekken we de stekker eruit en dan is het maar kijken hoe lang we nog door kunnen gaan", lacht Van Dooren.
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Logistiek planner

Bavel

Polyester productie medewerker

Heijningen

Maintenance Assistant

Hedikhuizen (Gem. Heusden)

Productiemedewerkers op oproepbasis

Roosendaal