Leerlingen steken handen uit de mouwen voor meer biodiversiteit

ROOSENDAAL - Vijftien brugklasleerlingen van het Da Vinci College in Roosendaal zijn vrijdagochtend aan de slag gegaan met het aanleggen van een ecologisch gebied rondom het fietspad Bovendonk (naast de A58).


Docent biologie Erik Dinslage ging samen met de leerlingen en initiatiefnemer Fienus Konings (bewoner Roosendaal) aan de slag met de berm van het fietspad om de biodiversiteit te stimuleren. Wethouder Inge Raaijmakers was eveneens aanwezig. De aarde naast het fietspad was al ingezaaid met een bijen/vlindermengsel. Maar er worden ook verschillende fruitbomen, hazelaars en bessenstruiken aangeplant om de biodiversiteit te stimuleren. Daarnaast wordt gekeken of men ecologische preventie kunnen toepassen om de eikenprocessierups te bestrijden.

De gemeente Roosendaal wil het gebied aantrekkelijk maken voor verschillende soorten mezen, boomklevers, vleermuizen, sluipwespen enz. die de eikenprocessierups of -vlinder opeten. Er komen 2 insectenhotels, boomkleverkasten, mezen- en vleermuiskasten. De vormgeving van het ontwerp is uitgezet en komende week zal men starten met het uitzetten en aanplanten van de beplanting.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Medewerker zagerij

Werkendam

Voorzitter

Etten-Leur

Allround medewerker

Hoogerheide

Horeca medewerkers

Bergen op Zoom t/m Tilburg

Magazijnmedewerker m/v

Rucphen