Ruby de Bont wint Belgische titel
Foto:

Ruby de Bont wint Belgische titel

MOERSTRATEN/HALSTEREN – De jonge Ruby de Bont heeft afgelopen weekend in België een belangrijke titel in de wacht gesleept. Tijdens de Belgian Youth Muaythai Championships 2019 won ze de titel voor deelnemers onder de 39 kilogram.


Hoewel Muay Thai en kickboksen vechtsporten worden genoemd, zijn ze juist gestoeld op broederschap, sportiviteit, verbinding en respect. Dankzij de inspanningen van de Muaythai Organisatie Nederland (MON) en het grotere IFMA (waarvan MON een onderdeel is) is Muay Thai in 2016 door het Olympisch Comité erkend. De verwachting is dat Nederland in 2022 een afgevaardigde van de jeugd en junioren naar de Olympische Spelen in Senegal zal kunnen sturen. En de grote vraag is: wordt dat 'onze' Ruby?

Ongeveer drie jaar geleden is Ruby begonnen met kickboksen bij het Halsterse RV Sports van Rico Verhoeven en Jacky Duchenne. Al snel specialiseerde ze zich in Muay Thai en sindsdien heeft ze al heel wat titels binnen gehengeld. "De tegenstand wordt groter en dat juichen we toe", zegt trainer Hans. "Dames in deze sport verdienen wat mij betreft letterlijk en figuurlijk een podium. En als Ruby dan wint, mag ze zich tenminste echt met recht een kampioene noemen."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>