Afbeelding
Foto: DVO'60

DVO'60 en RBC zwaar gedupeerd door brand op kunstgrasveld

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoe lang gaat het duren alvorens er een nieuw kunstgrasveld gerealiseerd is bij DVO'60? Dat wil Gerard van Zalinge (VLP) weten van het college van burgemeester en wethouders.

"Afgelopen weekend is er voor de 2e keer brand gesticht bij de voetbalvereniging DVO'60 te Roosendaal. Onverlaten hebben het op de club gemunt. Hun motieven zijn bij de vereniging niet bekend, maar dat zij veel nadeel hebben van deze daden is wel duidelijk", stelt Van Zalinge. Nu het kunstgrasveld voor zo'n tachtig procent vernield is, is niet alleen DVO'60 zwaar gedupeerd maar ook RBC maakt voor haar trainingen en wedstrijden gebruik van dit veld.  

"Bent u genegen er alles aan te doen om de daders te achterhalen en preventieve maatregelen te nemen om dergelijke en andere vormen van vandalisme te voorkomen bij de v.v. DVO'60? En zo ja welke maatregelen zijn dit?"

Ook de Roosendaalse PvdA-fractie stelt vragen over de brand. Kunt u aangeven wanneer het kunstgrasveld weer in gebruik kan worden genomen? En welke maatregelen heeft u in samenspraak met onder meer de verenigingen en de politie genomen naar aanleiding van de eerdere gebeurtenissen dit jaar?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief