Afbeelding
Foto: Google Maps

Roosendaalse Lijst wil meer duidelijkheid over toekomst woonwagenbewoners

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoeveel extra plaatsen, en binnen welk tijdsbestek, kunnen er op bestaande woonwagenkampjes bij benadering gerealiseerd worden? Dat willen Eric de Regt en Cor Gabriëls namens de Roosendaalse Lijst weten.

De politiek partij komt in actie, nadat een twintigtal woonwagenbewoners afgelopen maandag heeft gedemonstreerd voor het gemeentehuis. De woonwagenbewoners wachten naar eigen zeggen al 30 jaar op nieuwe woonwagenstandplaatsen en worden al jaren door de Gemeente Roosendaal en door Nijbod Consultancy 'voor de gek en aan het lijntje gehouden', aldus Toon Van der Ven. 

De gemeente gaf aan graag in gesprek te gaan met de woonwagenbewoners. "We hebben begrip voor de teleurstelling dat er tot op heden nog geen nieuwe locaties voor standplaatsen zijn uitgebracht. Wij willen dit echter zo zorgvuldig mogelijk doen en dit kost helaas meer tijd dan verwacht", liet een gemeentewoordvoerder weten. Op dit moment zijn er 76 standplaatsen in Roosendaal, maar er staan ook 55 mensen op de wachtlijst.

De gemeente is vooral bezig met ideeën voor mogelijk nieuwe woonwagenkampen. De woonwagenbewoners zijn echter van mening dat er ook gewoon extra standplaatsen gecreëerd kunnen worden op de bestaande woonwagencentra. "Het creëren van extra plaatsen op bestaande kampjes lijkt ons ook sneller, efficiënter en met minder procedures te realiseren dan de aanleg van een nieuw kampje. Deelt u deze mening? Zo ja, gaat u deze mogelijkheid onderzoeken?", wil de Roosendaalse Lijst nu weten. "En kunt u bij benadering aangeven hoe lang het gaat duren voordat mogelijk een nieuw kampje uiteindelijk gerealiseerd kan zijn en waar hangt dan vanaf?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief