Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Voetgangers krijgen voorrang op rotonde Van Beethovenlaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Voetgangers die gebruikmaken van de rotonde op de Van Beethovenlaan in Roosendaal hebben straks overal voorrang. In eerste instantie was er geen zebrapad aangelegd op de fietspaden van de rotonde en dat zorgde nog wel eens voor gevaarlijke situaties.

"Voetgangers die over willen steken bij de rotonde aan de Van Beethovenlaan hebben sinds de nieuwe situatie wél voorrang op automobilisten, maar zij hebben geen voorrang op de fietspaden. Over het fietspad ligt geen zebrapad, die er wel ligt over de weg. Wat gevaarlijke situaties oplevert, voor bijvoorbeeld ouderen, minder validen en ouders met kinderwagens", stelde de VLP-fractie in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

En daar heeft de fractie helemaal gelijk in, bevestigt ook wethouder Cees Lok." De zebrastrepen op het fietspad waren geen onderdeel van de uitvoeringstekening en worden alsnog aangebracht. Het belijningswerk zal zo spoedig mogelijk worden gerealiseerd." En daarmee hebben voetgangers straks over de hele rotonde voorrang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief