Foto:

VLP wil onderzoek naar rotonde bij GoStores

ROOSENDAAL - Wie over wil steken bij de GoStores aan de Rucphensebaan, wordt regelmatig geconfronteerd met een onoverzichtelijke situatie én auto's die met forse snelheid voorbij rijden.


"De klachten vanuit fietsers bestaan onder meer door zeer slecht zicht door de bosschages die pal op de hoek van de oversteekplaats het overzicht wegnemen, alsmede hinder door auto's die op het fietspad staan om over te kunnen steken. Tevens wordt ook de forse snelheid van automobilisten op de Rucphensebaan regelmatig als klacht genoemd voor dit gevaarlijke verkeerspunt."

De VLP kan zich vinden in deze klachten en noemt het dan ook een 'hachelijke verkeersituatie'. "Wij vragen ons af of een rotonde bij deze oversteek niet beter op zijn plaats zou zijn", aldus Arwen van Gastel en Wilbert Brouwers. Daarom hebben ze vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. "Is het college bekend met de regelmatig hachelijke situaties die bij de GoStores aan de Rucphensebaan plaatsvinden? En is het college bereid te onderzoeken of voor deze oversteek het construeren van een rotonde een meer passende en veilige oplossing is?"

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES