Overhandiging van 1.300.000 pakken koffie aan René Froger, landelijk ambassadeur van Voedselbanken Nederlandnk ‘Goed Ontmoet’)
Overhandiging van 1.300.000 pakken koffie aan René Froger, landelijk ambassadeur van Voedselbanken Nederlandnk ‘Goed Ontmoet’) Foto: Lionsclub Bergen op Zoom

Start DE Koffiepunten actie voor voedselbank Goed Ontmoet

Algemeen

ROOSENDAAL - Deze week start de jaarlijkse actie "DE Koffiepunten voor lokale Voedselbank Goed Ontmoet". De punten leveren koffie op voor de klanten van de Voedselbank, die werkzaam is voor o.a. Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Iedere week wordt een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt aangeleverd. Helaas maakt koffie nog steeds zelden deel uit van het pakket, omdat het een "luxe" artikel betreft.

Al enkele jaren wordt door de Lionsclubs in heel Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van DE koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden door Douwe Egbert omgezet in pakken koffie voor de lokale Voedselbanken. Zo werden er afgelopen jaar ruim 63 miljoen punten ingezameld, goed voor ongeveer 130.000 pakken koffie. In de regio werden afgelopen jaar meer dan 1,6 miljoen punten verzameld, waardoor in maart dit jaar meer dan 3.300 pakken koffie konden worden overhandigd aan Voedselbank Goed Ontmoet. "Een prachtig gebaar waarmee we veel gezinnen blij hebben kunnen maken." Aldus Martien Franken, coördinator van het project namens Lionsclub Bergen op Zoom. De actie wordt dit jaar onze regio ondersteunt en uitgevoerd door de Lionsclubs in Tholen, Roosendaal en Bergen op Zoom allemaal voor Voedselbank Goed Ontmoet. "Begin januari 2020 worden de verzamelde punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts waarna de pakken koffie in maart worden afgeleverd. Pas dan weten we de definitieve aantallen. Maar het aantal van dit jaar moeten we zeker kunnen overtreffen!" De DE punten kunnen worden ingeleverd via een grote verzameldoos in de diverse winkels en bij het vaste punt bij de Voedselbank. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo's van DE – De Voedselbank en de Lions.


Kijk voor meer informatie en alle inleveradressen op www.lionsclubbergenopzoom.nl


Inzameladressen:
Wouw: Jumbo, Kloosterstraat
Heerle: Super de buurt, Herelsestraat



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief