De grote groep pupillen, die de A Selectie rijk is, na hun geturnde wedstrijd.
De grote groep pupillen, die de A Selectie rijk is, na hun geturnde wedstrijd. Foto: trainster

Goede internationale resultaten voor Dynamo turnsters

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Traditiegetrouw neemt de A selectie van Dynamo Roosendaal deel aan de Michel Wanten Cup in het Belgische Heusden Zolder. In het weekend, van 23 en 24 november, is deze selectie naar onze zuiderburen afgereisd om deel te nemen aan deze wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit teamwedstrijden maar ook individuele ranking doet mee en de turnsters kunnen zich plaatsen voor toestelfinales.

Op vrijdag zijn alle turnsters afgereisd naar de sporthal in Heusden Zolder om hun podiumtraining te doen. Het is toch altijd weer even wennen aan andere toestellen dus van tevoren de toestellen eigen maken is zeker fijn. De podiumtraining verliep goed, hierna door naar de accommodatie om te eten en te slapen want op zaterdag moest het eerste team vroeg op voor hun wedstrijd.

Zaterdag

Op zaterdag stond het jeugdkwartet Joany van Bodegraven, Loïs Hartog, Micaela van Dorst en Dewi Govaers als eerste op het programma. Eerst groot inturnen en daarna de start op balk. Helaas leek dit op een valse start want alle vier de turnsters moesten de balk tussentijds verlaten. Het viertal herpakte zich goed en lieten vervolgens mooie oefeningen zien. Spannend was het zeker maar bij de prijsuitreiking bleek toch dat ze met het brons naar huis toe mochten.Goed gedaan dametjes!
Joany en Micaela wisten ook nog een toestelfinale binnen te slepen dus die mochten zondag nogmaals aan de bak.

Later op de dag mochten de oudere turnsters van de A selectie hun wedstrijd turnen. Esmee Kools bij de junioren, Iefke Jacobs bij de senioren en ook Manouk Haast en Rebekka Hoek bij de senioren. De twee laatst genoemde turnsters deden ook als een team mee op het FIG niveau samen met Merel Wilken van Bredagym.

Na drie toestellen viel Rebekka helaas uit door een duimblessure. Hierdoor geen teamresultaat voor het team uitkomend in de FIG klasse.

Manouk wist door een mooie wedstrijd te turnen wel in deze klasse individueel mooi eerste te worden. Bij de junioren had Esmee ook een super goed resultaat, zij werd netjes tweede. Iefke wist netjes de vijfde plaats te behalen en haalde net als Manouk en Esmee uit deze wedstrijd toestelfinales binnen die ze zondag mochten turnen.

Zondag

Op zondagochtend was het de beurt aan de pupillen 2, Kyara van Dooren, Iris van der Kloot, Dina Hoefsmit, Bridget van den Broek, Sterre Holterman en Lilly Soto Rodriguez. Bridget, Kyara, Sterre en Dina wisten als pupillenteam zich mooi naar een tweede plaats te turnen. Voor de pupillen is turnen aan de brug met ongelijke liggers een uitdaging aangezien ze normaal gesproken in Nederland voor het eerste jaar op een enkele brug ligger turnen. De rest verliep naar kunnen en ze wisten met een paar goede sprongen zich naar een mooie tweede plaats te turnen. Iris en Lilly namen individueel deel en wisten een 20e en een 15e plaats te bemachtigen.

Zondagmiddag mochten de turnsters die zich hiervoor geplaatst hadden nog deelnemen aan de toestel finales.

Esmee wist in deze toestelfinale twee keer een bronzen medaille mee naar huis te nemen op brug en balk, Iefke brons op brug en zilver op sprong, Manouk goud op sprong, zilver op brug en vloer en brons op balk, Joany zilver op sprong en brug en Micaela goud op sprong en brons op brug.

Mooie resultaten in een mooi weekend turnen in België. Volgend weekend wacht de Turn Totaal Breda Cup. Een beetje dichter bij huis voor deze turnsters.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief