Foto: DVO'60

Afgebrand kunstgrasveld voor de kerst weer vervangen

ROOSENDAAL - Het kunstgrasveld van DVO'60 raakte in het weekend van 16 op 17 november ernstig beschadigd door brandstichting en daardoor is het kunstgrasveld niet bruikbaar. De voetbalverenigingen DVO'60 en RBC, die beiden gebruikmaakten van het veld, zijn daardoor gedupeerd. Om de voetbalverenigingen zo snel mogelijk aan een nieuw veld te helpen, heeft de gemeente Roosendaal flink doorgepakt. 


De gemeenteraad wordt donderdagavond tijdens de raadsvergadering al gevraagd om een bedrag van 300.000 euro beschikbaar te stellen voor het herstel van het kunstgrasveld. "Daarmee behouden we de mogelijkheid om het kunstgrasveld zo snel mogelijk te herstellen zodat het naar verwachting nog voor de aanstaande kerst in gebruik genomen kan worden", aldus het college. Mocht de raad instemmen met het voorstel dan kan vrijdag al de opdracht voor een nieuw kunstgrasveld worden uitgezet. Omdat een groot deel van de toplaag is beschadigd door de brand, moet dit eerst verwijderd worden. "Door de brandschade is de toplaag helaas niet te recyclen maar moet als restafval afgevoerd en verwerkt worden. Delen die nog wel goed zijn worden zoveel mogelijk hergebruikt, ter plaatse of elders. Vervolgens moet er een nieuwe toplaag aangebracht worden." Steekproefsgewijs is bepaald dat de onderlaag nog herbruikbaar is.

Eric de Regt en Peter Raijmaekers (Roosendaalse Lijst) hebben al laten weten het voorstel te steunen. Maar, zij hebben nog wel wat vragen over het voorstel. "Denkt u de schade nog te kunnen verhalen bij de daders en zo ja, loopt er nog
een onderzoek? zo nee, waarom niet?" Daarnaast blijkt de gemeente volgens de Roosendaalse Lijst niet verzekerd voor deze schade. "Klopt dit en zo ja, wat is de reden daarvan?" Daarnaast willen de twee heren weten of er maatregelen getroffen gaan worden om herhaling van dit soort extreem vandalisme te voorkomen.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES