Foto: Google Maps

Wethouder: 'Er zijn tien nieuwe plaatsen mogelijk'

ROOSENDAAL - Als het aan wethouder Toine Theunis ligt, komen er tien nieuwe plekken bij op bestaande woonwagenkampen in Roosendaal. Dat laat hij weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.


Woonwagenbewoners verzamelden onlangs voor het gemeentehuis. Ze demonstreerden omdat ze naar eigen zeggen al jaren aan het lijntje worden gehouden als het gaat om de realisatie van nieuwe standplaatsen. Hoewel de gemeente druk bezig is met de realisatie van een nieuw woonwagenkamp, kwamen de bewoners zelf met een ander idee. Zij stelden voor om op iedere locatie een paar standplaatsen toe te voegen.

"Wij denken ook dat dat een goede optie is. Het onderzoeken van de mogelijkheden bij de bestaande centra is beslist één van de mogelijkheden", stelt wethouder Theunis. In totaal kunnen er volgens de wethouder tien nieuwe plaatsen gerealiseerd worden op de bestaande kampen bovenop de 76 standplaatsen die er nu al zijn. De realisatie van een volledig nieuw woonwagenkamp kan echter nog wel even duren.

"Wanneer we uitgaan van een gedegen locatievoorbereiding, overleg met de woonwagenbewoners en de omwonenden, bouw- en woonrijp maken en een planologische procedure moet rekening worden gehouden met een minimale doorlooptijd van 2 jaar. Door vertraging in de planologische procedure kan de looptijd verder uitlopen." Met de nieuwe mogelijkheid kunnen er wellicht op kortere termijn plekken gerealiseerd worden.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES